Vintersalat med sprødt urteknækbrød

En vintersalat der er sponsoreret af sigdal bakeri!

Sigdalbakeri knækbrød  Kålsalat
Min man knyttede disse ord til denne vintersalat “det er den bedste salat, jeg nogensinde har smagt”, da jeg serverede salaten for ham for første gang den anden dag. Så god er den!

Vintersalat med knækbrød fra sigdal bakeri

Jeg havde ikke tygget ret mange gange i det lækre, sunde, sprøde og smagfulde knækbrød fra Sigdal Bakeri, før jeg regnede ud, at dette bagværk kunne bruges i langt flere sammenhænge end først antaget. Et bagværk som jeg flere gange den seneste uge på instagram, har givet udtryk for, betyder noget helt særligt for mig. Min familie er nemlig gode venner med stifterne og iværksætterne bag Sigdal bakeri som ligger i Norge. Jeg har derfor besøgt byen, familien og bageriet i et utal af gange gennem min opvækst, ligesom jeg også utrolig mange gange, har spist deres lækre bagværk.

At virksomheden og det gode håndværk nu er så veletableret at andre skandinaviske lande også får øjnene op for bagværket, gør mig så glad. Det er i sandheden gode norske bagetraditioner, vilje og en fantastisk bageglade der har fået dette lækre knækbrød til Danmark, og nu også i min vintersalat.

Vintersalat  Vinter salat med kål

Opskrift på vintersalat med sprødt knækbrød

Knækbrødet jeg bruger i denne vintersalat er med havsalt og urter. Knækbrødene fås i flere varianter, men denne er klart min favorit. Desuden kan det købes i stort set alle supermarkeder på nuværende tidspunkt, så man skal ikke engang rende i delikatessebutikker i de større nabobyer, for at få fat i det gode bagværk.

Læs også gerne: Lasagne med grøntsagerKarrygryde med kokosDen bedste suppe og Grøntsagstærte

Det smager helt fantastisk i en vintersalat som denne, der mest af alt består af kål, der er blevet masseret rigtig godt igennem. Ja, du hørte faktisk rigtigt, og det er netop hemmeligheden bag denne salat. Kålen skal masseres med fingrene, så den bliver blød i konsistensen, hvilket gør denne vintersalat til noget særligt. Sammen med de bagte auberginer, den cremede fetaost og det sprøde knækbrød, gør det udentvivl denne opskrift, til min bedste salatopskrift  og dermed også vintersalat, indtil videre.

Inspiration til en vintersalat

Jeg har benyttet flere forskellige slags kål. Det vil sige både rødkål, hvidkål og grønkål, men man kan sagtens bruge f.eks kun grønkål, og blive inspireret af en grønkålssalat med kikærter. Det har jeg nemlig allerede afprøvet, og det smager også utrolig godt. Knækbrødene i salaten fra Sigdal Bakeri fungerer som det sprøde element ligesom man ellers kan bruge croutoner til at give tekstur til en salat. Det bliver dog lige en anelse mere lækkert med dette knækbrød, som også har en fantastisk smag i sig selv.

Vintersalat med sprødt urteknækbrød
 
Forfatter:
 
Ingredienser
Vintersalat med aubergine og fetaost:
 • 200g kål (f.eks. grønkål, rødkål og spidskål)
 • 1 aubergine
 • 50g fetaost
 • 2 spsk. olivenolie
 • 1 tsk salt
 • Toppes med knækbrød fra Sigdal Bakeri
Dressing:
 • 2spsk olivenolie
 • 1 spsk citron, æblecidereddike eller balsamicoeddike
 • ½ tsk. salt
 • 1 tsk honning
 • 1 fed hvidløg
Fremgangsmåde
 1. Skyld auberginen og skær den i mundrette stykker.
 2. Vend stykkerne i olivenolie og drys med salt
 3. Bag dem i ovnen i ca. 20min ved 170 grader
 4. Bland olivenolie, honning, citron, salt og hvidløg sammen til en dressing
 5. Snit kålen fint og vend den i dressingen
 6. Masser kålen med fingrene til den bliver blød i konsistensen
 7. Bland de bagte stykker aubergine i vintersalaten og top med fetaost og knækbrød

 

Del på print

2 kommentarer til “Vintersalat med sprødt urteknækbrød”

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *