Indretning af et nybyggerhjem


Indlægget indeholder reklame for eurodan-huse

Det er nu over to år siden, at vi begyndte at ligge planer og drømme for vores nybyggeri, og i hele den lange proces det er at finde den rigtige grund og det rigtige byggefirma (for dét at bygge huset, tager jo ingen tid), så har vi taget jer med i processen. I lang tid har vi været fokuseret på det færdige hus. Hvordan det skulle se ud, hvilke materialer vi ville bruge og hvordan plantegningen skulle lyde. Selvfølgelig har vi også drømt om selve indretningen, når vi lå langt ud på natten og lagde planer for vores kommende hjem, men det er først nu hvor vi er flyttet ind, at det virkelig har taget fokus.

Faktisk sammenligner jeg det lidt med dengang, hvor jeg som 18-årig fik mit kørekort. Dengang fik jeg et bevis på, at jeg kunne køre bil, men det var først i månederne og årene efterfølgende at jeg lærte at køre bilen. Det samme gør sig gældende med husbyggeriet. Da vi fik overrakt nøglerne af eurodan-huse en varm sensommer dag for et par måneder siden, fik vi overrakt et virkelig fint byggeri – fuldstændig som vi drømte om, men som langt fra var et hjem endnu.

På mange måder synes jeg, at det ”hårde” arbejde først er begyndt nu. Under selve byggeprocessen har man jo byggeledere og andre hos eurodan-huse, der bærer ansvaret for byggeriet, men så snart det er færdigt så skal man selv være inspirationskilden, katalysatoren og arbejdskraften. Det er nu vores ansvar, at gøre det rå byggeri til et hjem.

Lige præcis den del af boligdrømmen, kunne jeg også rigtig godt tænke mig, at dele med jer. For det er jo i virkeligheden indretningen og selvfølgelig varmen og atmosfæren fra os som familie der gør, at de smukke materialer vores hus er bygget med, kan træde frem og ses.


{Louise bag bloggen og instagramprofilen, Mortilmernee har skrevet det fineste indlæg omkring mit mit hus, og dertil tog hun disse to billeder af husets facade}

Husets facade

Vi besluttede i aller sidste øjeblik at tage vandskuringen ud af entreprise kontrakten med eurodan-huse, fordi vi egentlig var lidt i tvivl om, hvad vi ønskede med husets ydre. På nuværende tidspunkt står huset derfor stadig med sine brun-gullige mursten, og vi ønsker til foråret at få det netpudset.

Det store vindue som eurodan-huse har specieltegnet til os giver en masse dejligt lys ind i stuen, og nu hvor vi har fået plantet et æbletræ både foran det ene og det andet vindue, så træder det endnu mere i karakter. Drømmen er nemlig, at det skal give lidt grønt at kigge på i fremtiden.


{Den tomme stue rummer et lille hjørne, hvor jeg har min kontorplads}

Stuen

Jeg føler det næsten som om, at bjørnen og jeg kommer direkte fra ”kollegie-værelset” og hertil, selvom det selvfølgelig ikke er helt sandt. Vi havde bare stort set ingen møbler, og det vi havde, ønskede vi ikke at tage med videre. Derfor starter vi helt fra ”bunden af” – endnu engang, og for hver måned der går, køber vi en lille ting mere til vores smukke hjem. Stuen er kæmpe stor, og den store hvide væg drømmer vi om, skal blive en kæmpe bogreol med alle de bøger, som vi pt ikke har tiden til at læse, men som vi forhåbentlig får en dag. Reolen skal helst være så høj, at den kan favne det kæmpemæssige rum med den meget høje lufthøjde, så godt som muligt.

Køkkenalrummet er vi tættere på mål med, selvom vi selvfølgelig stadig mangler en del. Fliserne der både er lagt i køkken-alrum, bryggers og badeværelser er vi stadig vildt begejstret for, og vi drømmer om at få et stort tæppe under spisebordet, som kan samle rummet endnu bedre.

Læs gerne indlægget om: vores materialevalg

 
{På første billede ses det “lille” badeværelse, og på det andet billede ses soveværelset og et lille glimt af det “store” badeværelse, hvor vi har en stor brusniche med to brusere}

Badeværelset

De to badeværelser som vi lagde virkelig mange kræfter i at designe sammen med eurodan-huse, fremstår stadig meget kolde, fordi vi stort set ikke har gjort mere ved det, end at placere en toiletrulle og en tandbørste derinde. Vi drømmer selvfølgelig om, at få mere varme derind i form af indretning, og som også spiller godt sammen med det varme træ fra skufferne.

Generelt er vi utrolig glade for den røde tråd igennem hele huset i forhold til materialer. Det forener huset og skaber stemning, selvom hjemmet stadig mangler møbler.


{Børnenes soveværelse er vi så godt som færdige med. Deres legeværelse er dog en helt anden sag}

Værelserne

Bjørnen og mit soveværelse fremstår stadig som en ”bar plet”. Kun en seng ses derinde, og det har vi det faktisk ganske fint med indtil videre. Det er helt klart et af de rum, som vi prioriterer lavest på nuværende tidspunkt.

Børnenes værelser derimod, har vi store visioner for. Deres soveværelse er stort set færdigt, og det er simpelthen blevet så fint. Vi har øget lofthøjden i alle rum med 20cm i forhold til standart-lofthøjde, og det gør, at selvom vi har en enorm køjeseng derinde, så er det ikke for voldsomt for rummets udtryk. Man kan stadig ”ånde” derinde. Legeværelset er en helt anden sag. Det er faktisk bare et stort kaos, som vi drømmer om inden for de næste par måneder at forvandle til et skønt aktivitets rum, som børnene kan udfolde sig i. Det er udelukkende min mands projekt, og han har tegnet skitser af både krea-hjørne, rutsjebane og rippe.

Alt sammen er noget, som viser endnu engang, at man sagtens kan bygge unikt og personligt, når man bygger med et typehus firma som eurodan-huse. Jeg synes i hvert fald i den grad, at vi har skabt noget, som kun er ”vores”, og som kun er set hjemme hos os.

Eurodan arkitekt

Med eurodan ARKITEKT tegner du selv dit hus i tæt dialog med eurodan-huse. Plantegning, lofthøjde, materiale valg osv. bliver tegnet efter lige præcis dine ønsker og behov således, at du kan få et lige så unikt hus, som vi har fået vores.

Du kan finde mere inspiration i deres katalog: eurodan-huse katalog

2 kommentarer til “Indretning af et nybyggerhjem”

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *