Curry med kokosmælk er en vegetarisk simreret med græskar, spinat og kikærter. Opskriften er fyldt med smag på trods af få krydderier, som man i øvrigt sagt kan tilsætte mere af. Spis din curry med kokosmælk sammen med ris, fladbrød eller hvad du bedst kan lide.
Inspiration til curry opskrifter: Vegetarisk curry og Indisk curry
Opskrift på græskarcurry

Græskarcurry
Print
Pin
Forb. tid: 15 minutter minutter
Tilb. tid: 30 minutter minutter
Servings: 4 personer
Author: Maria Vestergaard
Ingredienser
- 1 spsk. olivenolie
- 1 løg
- 2 fed hvidløg
- 2 tsk. currypasta
- 1 lille græskar, ca. 500g
- 2 dl vand
- 400 g kartofler
- 240 g kikærter
- 100 g frossen spinat
- 400 ml kokosmælk
- Tilsæt vand til ønsket konsistens
- smages til med salt, peber og chiliflager
- serveres med ris
Sådan gør du
- Hak løg og hvidløg og steg dem bløde i en gryde med olivenolie og currypasta
- Vask græskaret grundigt, pil græskarkernerne ud, og skær den i små tern. Behold gerne skrællen på
- Tilsæt græskar og vand til gryden, lad det koge op, sæt låg på og skru ned. Lad det simre i ca. 20min eller til græskaret er kogt mørt. Tilsæt evt. mere vand undervejs så det ikke brænder på
- Skræl kartofler og kog dem i en gryde for sig
- Tilsæt frossen spinat, kokosmælk og kikærter til græskarpuréen og lad det koge langsomt op
- Tilsæt kogte kartofler skåret i store stykker til gryderetten sammen med vand til retten får den ønskede konsistens
- Smag til med salt og peber og server evt. med kogte ris