Byggedagbog uge 3

Velkommen til vores byggedagbog, der hver mandag vil blive opdateret med den forgangne uges arbejde på byggegrunden. Ordet og billederne er skrevet og taget af min kære mand, og materialet herinde vil derfor være i en del mere rå og ufiltreret udgave, hvor fokus er på selve byggeprocessen.

Mandag d. 08.04.19

2019 buldrer derud af og vores husbyggeri følger lige bagefter. Vi skal hele tiden være vågne, for der skal kontant tages beslutninger, når man bygger nyt. Omkring kl. 9.30’ish mandag formiddag tikker der en besked ind fra Maria. Jeg tænker, at det nok er endnu en kontrakt, en to-do liste, eller artikel om børneopdragelse, som jeg skal se, og som jeg derfor tænker, kan vente, men det kunne det ikke. Hun havde øjeblikkeligt min opmærksomhed da jeg så, at det var vores skønne nabo, der havde knipset billeder og filmklip fra sit vindue af byggeriet. Billederne viser arbejdsmændene igang med at støbe fundamentet, og så mærkede jeg endnu engang den der ud af kroppen oplevelse, som jeg har gjort så mange gange før i forbindelse med byggeriet.

Støbning af fundament Fundament nybyggeri

Endnu en hurtigt beslutning blev taget. Jeg koordinerede et udredningsmøde, så jeg lige kunne nå ud og se til mit fjerde barn – byggegrunden. Der var allerede støbt 2/3, da jeg nåede derud, men jeg nåede at opleve det “live”. En fantastisk oplevelse at se med egne øjne.

Fundament arbejdsmænd Arbejdsmænd fundament

Fundament nybyggeri Nybyggeri fundament

Det er ingen hemmelighed at mandag er blevet min yndlings dag, og min web browser er konstant fyldt med søgeord på google som “tørretid beton”, “tørretid fundament” og “DMI”. Da jeg fandt ud af, at det også ville komme til at hagle lidt, blev der også søgt på “soldans” og “soldans Danmark”.

Man kan bygge i en hel uge, og forvandlingerne er enorme på de fem arbejdsdage. Mandag aften så “huset” sådan her ud. Jeg knipsede nogle billeder fra den store jordbunke, der meget snart skal væk. En pludselig beslutning vi har taget, da den fylder så meget af haven, at vi ikke kan holde ud, hvis den skal være der, når huset står færdigt.

Fundamentet eurodan-huse Fundamentet nybyg

Tirsdag og onsdag d. 09.04.19-10.04.19

I disse dage skulle fundamentet tørre, og det var en forfærdelig ventetid, at være vidne til.

Læs også gerne: Byggedagbog uge 1 og Byggedagbog uge 2

Torsdag d. 11.04.19

Soldansen havde båret frugt. Polystyren var taget fra ved de kommende vådrum mm, og det ser ud til, at det er blevet slebet.

Fredag d. 12.04.19

isolerings produkter isolering nybyggeri

Om fredagen var der kommet vederlagsblokke, porebeton og isolering. Spørgsmålet er nu, om der når at skyde en væg op inden vi rejser på ferie imorgen. Ellers ved vi, at der kommer fuld smadder på efter ferien.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *