At høre hjertet slå af Jan-Philipp Sendker

At høre hjertet slå

At høre hjertet slå af den tyske forfatter Jan-Philipp Sendker er en fuldstændig fantastisk og gribende kærligheds historie. Romanen rummer så mange fine facetter og er ikke en typisk romantisk fortælling. Faktisk var det langt mere de velskrevne sætninger om livet og dets udfordringer, der fangede mig.

Bog og kaffe

Bog anmeldelse: At høre hjertet slå

Det er første gange under en skønlitterær læsning, at jeg måtte finde blyanten frem. Der var nemlig så mange fine sætninger, der ramte mig, og gjorde mig klogere omkring livet, som jeg blev nødt til at understrege. Både så jeg kunne dele dem med jer, men også så jeg forhåbentlig, kunne huske dem, og bære dem med mig i livet.

“..At lidelsen er flettet ind i livet. At sygdom er uundgåeligt, i ethvert liv, uden undtagelse. At vi vil ældes, og at vi ikke kan flygte fra døden. Det er den menneskelige tilværelses love og vilkår,..”

I begyndelsen fandt jeg “At høre hjertet slå” barsk og brutal. Jeg sympatiserer hurtigt med børn, og når der indgår svigt, fattigdom og nød, så knuser det mit hjerte i tusind stykker. Som jeg kom længere ind i fortællingen ændrede det sig dog. Fordi det samtidig gik op for mig, at forfatteren Jan-Philipp Sendker, jo langt fra beskriver noget ekstraordinært forfærdeligt, men snarere virkeligheden for de fleste mennesker på denne jord – og også i Burma, hvor fortællingen foregår. Samtidig handler historien heller ikke om grusomheder som sådan, mere hvordan man lærer at nyde, elske og leve livet på trods af selvsamme grusomheder. “At høre hjertet slå” er derfor virkelig smuk og lærerig. Næsten som en selvhjælps behov flettet ind i en virkelig elegant kærligheds historie.

Bog anbefaling

En god bog kræver god hjemmebag: Hjemmelavet kanelsneglekage

Resume af “at høre hjertet slå”

Ud af det blå forlader Julias far, der oprindeligt kommer fra Burma, sin familie i New York. Julias mor finder et gammelt kærestebrev, som faderen har sendt til en gammel kæreste i Burma, og netop dette giver anledning til at Julia rejser ud for at finde ham.

På en cafe i den lille bjerglandsby Kalaw møder Julia en mand, som hævder at have ventet på hende. Han fortæller kærligheds historien mellem hendes fader og kvinden, Mimi som rummer langt flere lag og dybde af hendes far, som hun ellers hidtil ikke havde kendt.

Maria Vestergaard

Boganbefaling af “At høre hjertet slå”

Jeg tænkte flere gange, at man godt nok skulle være intelligent for, at kunne skrive sådan en gribende roman. Selve fortællingen springer utrolig meget i tid og sted, og derfor skal man også sommetider, have tungen lige i munden, når man læser bogen. Det er på den måde ikke et letlæselig fortælling, der blot rummer underholdning, grin og latter, men en bog man kan nyde for sig selv i et mere stille miljø. Jeg vil på det kraftigste anbefale bogen “At høre hjertet slå” af Jan-Philipp Sendker.

1 kommentar til “At høre hjertet slå af Jan-Philipp Sendker”

  1. Hej
    Du har fuldstændig ret – det er en fantastisk bog “At høre hjertet slå”. Jeg kan varmt anbefale de efterfølgende to bøger i serien.
    Tak for en god blog.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *