Selvom vejret ikke ligefrem skriger af sol og sommer, så er dét selvfølgelig en sommerpligt at spise en masse af den læskende dessert, is! Min lille datter smagte for første gang én is idag, da vi sammen lavede yoghurt ispinde med hindbær. De smagte ufattelig godt, og var en perfekt dessert, jeg kunne give til min lille pige med god samvittighed. Tilmed var det utrolig hyggeligt at lave ispindene sammen, hælde smeltet chokolade ud over dem og drysse med hakkede nødder. De kan mere end man tror, de små rollinger!
Vi brugte hindbær som frugtsmag, men jeg har også prøvet at lave nogle med blåbær, der blev rigtig gode! Det er altså kun fantasien der sætter grænser for dine hjemmelavede yoghurt ispinde.
Selve ispindene er købt hos www.mostersigne.dk, som har det skønneste børneunivers, og tilmed er den skønne kvinde bag butikken, min bedste veninde og gudmor til min datter. Helt klart en anbefalelsesværdig butik!
Det skal du bruge til 4 yoghurt ispinde:
– 0,5 dl vand
– 30g sukker
– 1 tsk vaniljeskukker
– 100g frisk frugt eller bær (vi benyttede hindbær)
– 250g græsk yoghurt (på ca. 10%)
– 4 ispinde til 59kr
– evt smeltet mørk- og hvid chokolade samt nødder til pynt.
Det skal du gøre:
Kog sukker, vaniljesukker, vand og frugt i en gryde under hyppig omrøring, indtil konsistensen bliver sirup-agtig. Der må gerne være nogle klumper frugt, der endnu ikke er kogt ud. Lad frugt-siruppen køle ned, og bland det så med græsk yoghurt. Fordel yoghurtisen i de fire ispinde-holdere og lad dem stå i fryseren mindst 4 timer, eller gerne natten over.