Vores julehjem og juleplaner


Annonce for eurodan-huse

”..og der skal være så højt til loftet, at det kan rumme et gigantisk juletræ”

En øjeblikkelig og kontinuerlig varme, så snart man åbner hoveddøren. En duft af hjemmebag; smør, mel og karamelliseret sukker fra køkkenet, der spreder sig i alle afkroge af hjemmet. Flammer fra biopejsen, der svajer i vinden og tre små krudtugler, der løber omkring og pludrer om nisser, julemænd og småkager. Det var sådan, vi engang drømte om jul.

Vores allerførste jul herhjemme

For lige siden de første streger til vores hus blev tegnet i samarbejde med eurodan-huse, har vi forestillet os den søde juletid. Ganske vist ikke hvilken som helst jul, men vores første jul,  herhjemme.

Det er nemlig på flere forskellige måder, den allerførste jul for os. For selvom vi altid har haft et varmt, brændende (jule)hjerte inden i os, så har vi ikke udtrykt det i de tidligere hjem, som vi har boet i. Simpelthen fordi vi ikke har følt os tilpas og hjemme, som vi gør nu. Derudover så er det også allerførste gang, at vi skal holde jul herhjemme, og altså selv være værter, lægge hus til, og lave julemaden. I kan nok forestille jer, hvordan jeg går op i sidst nævnte. Min julemad kan nemlig med garanti, ikke nå min mormors mad til julesokkerne, men jeg vil selvfølgelig gøre mit allerbedste.

Julen og et dårligt helbred

Vi har haft de bedste juleaftener, omgivet af vores familier i deres skønne, og flotte hjem, men desværre har især dagene i og omkring jul, også være præget af en masse øv-følelser angående vores helbred. I julen er man meget inden for, mange mennesker er samlet, luftfugtigheden stiger, brændeovnen og de levende lys er tændte, og måske findes der også svampesporer i de gamle vægge. Faktisk har indeklimaet været et problem for bjørnen og vores børn i alle de huse, vi nogensinde har boet i, og nogensinde er kommet i på nær vores nye eurodan-huse hjem.

Det er derfor også den første jul vi holder, hvor vi ikke skal købe reservoir af astmamedicin inden.

Lige præcis indeklimaet har derfor også været en kerneværdi for os, og en af de helt store grunde til, at vi har bygget nyt, fordi vi simpelthen synes det er et problem i alle ældre huse, også selvom disse er ny renoverede fra inderst til yderst.

Indeklimaet i et nybygget hus

Da vi i sin tid selv tegnede og designede vores hjem med eurodan-huse, så havde vi blandt andet fokus på genvex anlægget, der optimerer fugtigheden og temperaturen i huset, biopejsen der skaber hyggelige og naturlige flammer uden gift stoffer, og selvfølgelig et hus der er bygget i en så god kvalitet at murer og vinduer er tætte, og holder fugten ude.

Vi har nu boet her i 4 måneder, og ikke et eneste astmaanfald er hændt i vores familie i denne lange tidsperiode. Hvilket er fuldstændig fantastisk, overraskende og formidabelt taget i betragtning af, at vi nærmest plejer at have et klippekort ind til hospitalet i denne tid.

Vores opgave er så nu, at skabe lige så meget hygge og varme i vores hus, som alle de gamle og smukke boliger rundt omkring har. Derfor har vi også allerede købt det højeste juletræ, som den gamle bondegård vi besøgte i weekenden, lå inde med, også selvom kalenderen langt fra skriver juleaften.

..men med julepynt i krogene, juletræ til loftet, duft af småkager, og ild i biopejsen så føles det faktisk som en ægte og varm jul.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.