Vi er flyttet ind i vores nybyggeri


Indlægget indeholder reklame for eurodan-huse, som har bygget vores hjem

Jeg er sikker på, at jeg som en gammel og lyksalig kvinde, vil tænke tilbage på august måned 2019, som en af de mest skelsættende, begivenhedsrige og rørende perioder i mit liv. En periode der lige nu virker som begyndelsen på resten af vores liv, hvor kliche-agtigt det end måtte lyde.

D. 2. August fødte jeg vores tredje barn. En lille bitte og yndig pige, som ret hurtigt fandt sin plads i flokken. Få dage nåede hun at bo i vores daværende hus, for d. 21. August kl. 9.00, for at være helt præcis, fik vi nøglerne af eurodan-huse til dét hjem, som vi har glædet os til at bo i i næsten to år. For så lang tid siden er det, at vi blev ramt af boligfeberen, og begyndte at kigge på byggegrunde i Odense. Tidsplanen blev holdt til punkt og prikke, og både os selv, vores eksterne byggesagkyndige og ikke mindst byggelederen fra eurodan-huse, var meget tilfredse, da vi gav hinanden det sidste håndtryk den morgen, hvor vi også fik nøglerne.

Video: Hele vores byggeproces med eurodan-huse

Rejsen har været lang og hård. Ikke pga. byggeprocessen, som har været uden bekymringer, men fordi vi har skullet arbejde dag og nat for at spare penge nok sammen til at kunne stå her, hvor vi gør i dag. I første omgang for overhovedet at få lov til at bygge et hus, og efterfølgende fordi vi begyndte at drømme om biopejs, seks meter til loftet, stenbordplade i køkkenet osv. Hvorfor vores hus af gode grunde, blev en anelse dyre. For selvfølgelig kan det gøres billigere end vi endte ud med, og så får man stadig et virkelig dejligt hjem. Lige nu har eurodan-huse f.eks. et rigtig flot H-hus til kampagnepris lydende på: 1.795.000kr.

For os er vores nye hjem derfor symbolet på en fuldstændig vanvittig og hård rejse, som vi endelig er nået i mål med, og lige præcis derfor betyder videoen i kan se nedenfor, utrolig meget for os.

Hormoner og indflytning

Jeg er med sikkerhed lidt af en ”hormonbombe” disse dage, med en lille nyfødt i mine arme, og da vi fik overrakt nøglerne, skulle jeg derfor virkelig holde mig selv tilbage, for ikke at fælde en tåre eller to. Det ventede jeg med, til vores byggeleder fra eurodan-huse var gået igen. Vi gik bare rundt og rundt i huset eller rettere sagt, vi løb, dansede, skreg og teede os som vi altid gør, når det hele er lidt for overvældende og skønt. Og så begyndte vi at flytte ind med hjælp fra venner og familie.

Første døgn i vores nye hjem var fantastisk. Spiloppen og jeg lavede hjemmelavede mini pizzaer, og så gik vi ellers og flyttede lidt rundt på rodet. Sådan føltes det i hvert fald, for nøj hvor tager det egentlig lang tid at flytte ind, få alt på plads, og ikke mindst få ordnet alle de små ting som skal bores og hamres op. Om aftenen legede børnene med nogle af alle de mange børn fra nabohusene, og for lige at sætte prikken over i’et, så sluttede spiloppen af med at sige under ”godnat-bogs-læsningen”, at det var det bedste hus, hun nogensinde havde været i – og så græd jeg lidt igen.

Drømme for fremtiden i vores nye hjem

Som i måske husker, så var det i første omgang bjørnen, der blev ramt af nybygger-boligfeberen. Jeg drømte i stedet om at renovere, som han (heldigvis) fik talt mig fra, men da jeg i første omgang blev overbevist, husker jeg, at jeg sagde, at jeg ikke kunne forestille mig selv, bo der for evigt. ..men jeg må bare konstatere, at jeg pt sidder med en følelse af, at jeg aldrig nogensinde har lyst til at flytte herfra. At dét her ikke bare bliver mine børns barndomshjem, men også dét hjem, mine børnebørn kommer i. Ja, jeg ved jeg er småskør på det punkt, men hvis der er noget jeg glæder mig til (i en alder af 27-år), så er det en dag at blive bedstemor. For det må i den grad være lykken, at samle hele vores (forhåbentlig) store familie herhjemme til alverdens traditioner og hyggestunder.

Jeg kan derfor uden tøven anbefale jer alle, der skulle gå med nybygger tanker, at undersøge eurodan-huse nærmere enten på deres hjemmeside, hvor man også kan finde deres katalog, til deres åbent hos arrangementer hver søndag i hele landet, eller i kan gøre lige som os, og tage et møde med dem i en af deres mange afdelinger. I den forbindelse vil i også finde ud af, at når man bygger med eurodan-huse, så får man en fast pris allerede inden, man underskriver kontrakten. Det gør ofte, at man kan låne mere i banken, fordi man kender de præcise udgifter. Alternativt lægger banken ofte et for stort beløb i budgettet til uforudsete udgifter. Derudover giver det selvfølgelig en enorm ro i maven, at hus projektet ikke løber løbsk økonomisk.

2 kommentarer til “Vi er flyttet ind i vores nybyggeri”

  1. Jeres hus ser så fint ud. Ligger du nogle billeder op af det helt færdige resultat – ud- og indvendigt?
    Vi overvejer selv lidt samme stil og er også bundet op af en lokalplan med 1 1/2 plans huse.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.