Sundhed og indeklima

Indeklima

Reklame for Astma- Allergi Danmark

Det våde, kolde vejr betyder, at vi rykker tættere sammen inden døre, tænder stearinlys, laver mere mad og pakker os ind i tæpper, pudder og andre tekstiler. Alt sammen noget, som har betydning for vores indeklima og dermed også vores sundhed.

Hjemme hos os er vi ligesom i mange andre familier, hårdt ramt af både astma, allergi og eksem. Min mand har meget svær astma, som han var indlagt med utrolig meget af hans barndom og ungdom. Ligeledes har han fødevareallergi, allergi overfor de fleste dyr, pollen mm. Vores børn lider ligeledes af astma, børneeksamen og endnu ukendt allergi, ligesom jeg selv også har allergi. Det har derfor altid interesseret mig, hvordan vi som familie kan begrænse forurening indenfor fra f.eks. parfume, nye møbler, maling, stearinlys mm., da det altid har været meget tydeligt, at det især kan forværre vores astma og allergi i familien. Dog blev jeg utrolig opmærksom på, at der er meget mere til historien omkring indeklima og sundhed, end jeg gik og troede.

Podcast “Luftrummet”

”Luftrummet” er en podcast udviklet af Astma og Allergi Danmark, og lige præcis 6. Afsnit omhandler indeklima, og hvilken stor betydning det har for vores sundhed, da det kan forværre astma og allergi og føre til hjertekarsygdomme og kræft. ”Luftrummet’s” vært er en virkelig dygtig journalist, som i dette afsnit b.la. interviewer en professor, der er specialist på dette område. De italesætter det paradoks omkring, hvor meget vi går op i den føde og den væske vi indtager. Hvorvidt den er økologisk, dansk produceret mm., men i mindre grad kvaliteten af den luft, som vi indånder. Det var lidt af en øjenåbner for mig at lytte til. Jeg vil nemlig mene, at jeg går ret meget op i de fødevarer jeg spiser, for netop at gøre noget sundt for min krop, men jeg har meget sjældent, som i næsten aldrig, tænkt på, hvordan indeklimaet i ligeså høj grad, påvirker mit ve og vel.

Udover at de i 6. Afsnit af podcasten ”Luftrummet” belyser, hvor vigtigt det er, at vi bevarer et godt indeklima, så kommer de også med virkelig gode råd til, hvordan man helt konkret griber det an i en travl hverdag.

Jeg vil på det kraftigste anbefale jer at lytte til podcasten, ”Luftrummet” udviklet af Astma og Allergi Danmark.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *