Madtærter opskrifter
Madtærten
De fleste har enten smagt eller prøvet at lave en madtærte selv. Madtærten er nemlig et lækkert måltid, der kan nydes lun til aftensmad eller kold til frokost. Den kan pyntes op og spises til fest, eller bare et dejligt hverdagsmåltid. Madtærter består af tre ting, en sprød tærtebund, smagfuldt fyld og en cremet æggemasse.
En god tærtebund
En god tærtebund er alfa og omega for madtærten. I de fleste supermarkeder kan du finde en færdiglavet tærtedej, men det er faktisk hverken svært eller tidskrævende at lave sin egen tærtebund, som bliver endnu bedre end den du køber færdiglavet. Tærtebunden indeholder kun få ingredienser, nemlig mel, salt, smør og vand. Om bunden skal laves kun af hvedemel, eller en blanding af fuldkorns- og hvedemel, er helt op til dig. Ved at tilføre fuldkornsmel til tærtedejen, vil indeholdet af kostfibre øges og det er blandt andet med til at give en god mæthedsfornemmelse og en bedre fordøjelse. Bunden, der bages sprød, er en god kontrast til den bløde æggemasse og smagfulde fyld.
Fyld til madtærten
Madtærter er en både en hurtig og billig aftensmad at lave, og så kan den samtidig være med til at minimere madspild. Det er nemlig oplagt at bruge de rester du måtte have i køleskabet eller i grøntsagsskuffen. En rest kylling kan bruges i en madtærte med spinat og gedeost. Laks, enten røget, bagt eller stegt er særdeles velegnet i en laksetærte med spinat. Skal madtærten være vegetarisk, er et godt bud denne broccolitærte.
Æggemassen
Når bunden er samlet og fyldet er valgt, så kommer det sidste element i madtærten; nemlig æggemassen. Udover æg, er hytteost god at bruge i æggemassen. Hytteost har nemlig et højt proteinindhold, der er med til at give en god mæthedsfølelse. Hvis man dog ikke synes om hytteost, kan man skifte hytteosten ud med creme fraiche eller et andet mælkeprodukt.