Hvordan vi ønsker at indrette vores have


Indlægget indeholder reklame for RobotEksperten

Da vi blev husejere, blev vi også øjeblikkeligt haveejere. Noget som vi ikke tænkte besynderligt meget over under selve byggeprocessen af huset, hvor netop byggeriet tog det meste af vores fokus. På nuværende tidspunkt har det ændret sig en del. Haven tager ret meget af vores opmærksomhed, og min mand bruger det meste af weekenderne på at ordne, plante, vande og bygge.

RobotEksperten, som dette indlæg er skrevet i samarbejde med, kom derfor også som sendt fra himlen, da vi netop stod og skulle finde ud af, hvor vi skulle købe en græsslåmaskine henne. Vi har haft flere havemænd på, og for nogle uger siden kom endnu en mand, som gødede græsset og plantede nyt, der hvor der manglede. Her blev vi også rådet til at investere i en robotplæneklipper, fordi det simpelthen holder græsset allerbedst.

Græsplænen i vores nybyggerhave

Vi er nu begyndt for alvor at planlægge, hvordan vi ønsker vores have skal se ud. Vi diskuterer stadig lidt om, hvorvidt vi skal have et drivhus en dag og om min mand kan bygge højbedene selv. Noget vi dog altid falder tilbage på, og i øvrigt er utrolig enige om er, at vi ønsker en virkelig pæn græsplæne. Flere husejere, i det kvarter vi bor i, har valgt at lægge sten og fliser på meget af deres areal for at undgå vedligeholdelsen af en græsplæne. Med en robotplæneklipper synes jeg dog virkelig, at vedligeholdelsen er minimal. Vi styrer robotten via en app på vores telefon, og så kan hun ellers slå græsset hvornår vi ønsker det, også når vi ikke er hjemme.

Det er fra webshoppen “RobotEksperten“, som Bertha er fra. Hvilket i øvrigt er hvad, vores børn har navngivet hende. Udover at de har attraktive markedspriser på alle robotter til hjemmet, så får man vigtigst af alt, virkelig god og brugbar rådgivning både før og efter købet af f.eks. sin robotplæneklipper. Noget som vi var utrolig glade for, da lige præcis teknik og udstyr ikke ligefrem er (ihvertfald mine) spidskompetencer.

Vi købte også vores robotstøvsuger gennem RobotEksperten for snart mange måneder siden, og var dengang også utrolig glade for det store udvalg, som webshoppen rummer. Derudover har de specialiceret sig i robotter til hjemmet siden 2008, og er derfor førende på området.

Terrasse, trampolin og udeliv

Det tager tid at bygge en have, og hvis det ikke var for min mand, så var det slet ikke blevet så pænt, som det allerede er ved at blive. Lige efter at vi havde bygget huset, fik vi lagt fliser rundt omkring hele bygningen. Derudover blev der bygget en lille terrasse af fliser også, som man kan træde ud på fra vores køkken alrum. Drømmen er selvfølgelig, at vi skal indtage en masse skønne måltider derude, når hegnet omkring bliver færdigt, og når vi får købt nogle havemøbler ej at forglemme.

Planen er, at der inden længe, skal plantes klatreroser og klemantis omkring, som skal gro op af hegnet. Det var i øvrigt min fødselsdagsgave fra min mand, og jeg tror simpelthen at det bliver så fint.

Til spiloppens fødselsdag i sidste uge gravede vi en trampolin ned i haven tæt op ad terrassen, som børnene brænder krudt af på hver evig eneste dag sammen med resten af kvarterets børn. Den har været absolut alle pengene værd, og er en virkelig fin måde at aktivere dem på.

Forhave, bede og blomster

Vi har hele tiden vidst at vi gerne ville have en lidt mere “vild” have end de fleste vælger i et nybyggerkvarter. Det vil sige træer, buske, hække, blomsterbede, gamle sten mm. Det er utrolig svært, at få det udtryk frem i en ny have, hvor der ikke er et eneste gammelt træ, som kan sprede charme og personlighed, men man kan selvfølgelig ikke få det hele. Det er simpelthen konsekvensen ved at bygge nyt på en nyetableret grund.

I forhaven er der også plantet blomster langs stien, som er indhegnet af gamle sten fra en bondegård på sydfyn. Ligeledes er et magnolia træ blevet plantet foran huset, som vi glæder os til, at se vokse sig stort og stærkt de kommende år.

Fra stien fra forhaven til terrassen, drømmer vi om at anlægge højbede, hvor der skal sås afgrøder, urter mm. Min mand har foreslået, at han bygger højbedene selv, og det synes jeg, er en fremragende ide. Jeg håber det når at blive i denne sommer, og ellers så er der heldigvis mange somre i fremtiden, hvor vi kan nyde godt af afgrøder fra haven. Rom blev jo ikke bygget på en dag.


{Her bor Berha op ad hækken. Det er her hun bliver opladt om natten, og så har vi sat hende til at slå græsset om dagen i hverdagene. På nuværende tidspunkt har vi sat hende til at slå græsset ofte, men på en kategori 6. Hvilket vil sige, at græsset forbliver forholdsvis højt. Vores græsplæne er nemlig helt ny, og derfor er det vigtigt, at det endnu ikke bliver slået helt tæt, ned.}

Baghaven, Bertha og æbletræer

Noget af det første vi gjorde, da vi anlagde haven var, at plante to æbletræer i baghaven. Dem er vi stadig utrolig glade for. Lige nu blomstrer det ene træ virkelig fint, og jeg håber sådan, at vi kan plukke æbler fra træet til efteråret. Det er også i baghaven, at Berta bor. Altså robotplæneklipperen fra RobotEksperten. Bertha er en Worx Landroid L1000. En ny 2020 model fra Worx, som har nogle forbedringer. Vigtigt at nævne er, at den udover at slå græsset virkelig godt, er vandtæt, så man kan spule bunden med en haveslange uden der sker noget ved maskinen. Helt generelt så har hele L-serien fire hjul i stedet for tre, så den navigerer sig også mere stabilt rundt.

Robotplæneklipperen er virkelig nem at installere, men hvis man skulle støde på problemer undervejs, så står RobotEksperten og deres kyndige ekspertise, klar til at hjælpe. For os har det været ret lige til, og vi er allerede ualmindelig glad for, at have robotter i hjem og have.

2 kommentarer til “Hvordan vi ønsker at indrette vores have”

  1. Som mangeårig have ejer, kan jeg fortælle, at der er mindre vedligeholdelse på langsigt med an græsplæne og fx staudebede. Vi har ikke en robotplæneklipper, men græsset bliver slået højst en gang om ugen i sommer halvåret. Staudebedene bliver klippet ned og luget en gang i foråret, herefter vedligeholder de stort set sig selv og holder ukrudt væk, hvis man bare husker at plante tæt nok. Vores naboer har også haver fyldt med sten, fliser og granitskærver. Og hvad de bruger af tid på at luge mellem fliserne, brænde ned og sprøjte væk er helt vildt. Det er måske tidsbesparende de første par år, men derefter kræver det, så meget tid at holde pænt. Jeres havevalg vil kræve mindre og mindre af jer, jo ældre haven bliver. Vi har højbede lavet af stål, som er rustet udvendigt, det giver en smuk partina og noget de fleste med smedeværkstedet kan lave for en rimelig pris og vi har et næste 10 m2 stort drivhus, så vi har klart taget et valg at bruge mere tid på haven. Men det er et valg, som vi ikke har fortrudt et øjeblik.

    1. Tusind tak for dit input. Jeres have lyder herligt. Jeg kan godt forstå at i er glade for den, og ikke mindst fordi den ikke kræver tonsvis af vedligeholdelse 🙂

      Kh

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *