H. J. Hansen – Vinsmagning i en autentisk vinkælder

Jeg ved ikke om det kan læses gennem de skrevne ord, men jeg har det virkelig godt for tiden. Selvom jeg har tusinde bolde i luften på samme tid, så jonglerer jeg dem fra den ene hånd til den anden i et overkommelig tidspres, så jeg hverken lægger mig på tværs grundet stress og jag, eller keder mig pga manglende gøremål. Livet spiller bare, og i torsdags var tonerne ekstra smukke.
B og jeg var nemlig ude i Odensesgader efter klokken havde passeret sengetid for spiloppen. Desværre nåede vi ikke den romantiske middag med tapas og klaverspil, men fik istedet en hotter på byens gågade. Aldrig skal en “ristet med det hele” undervurderes, men jeg må alligevel erkende, at det er mange år siden, at jeg har stået under halvtaget fra en pølsevogn og spist en fransk! Så der stod vi, iført skjorte og skørt, og spiste vores snaskedes pølser, inden vi drog ned mod den autentiske vinkælder hos H. J. Hansen hvor aftenens vinsmagning skulle foregå.

image

image

Min kæreste går utrolig meget op i denne eksotiske eliksir, vinen – og har længe ønsket at vi udforskede dens smage og nuancer via hjælp og vejledning fra kyndige vinmænd. Det var derfor hans fødselsdagsgave fra i januar, der blev indløst, på en varm forårsdag i maj. Og jeg kan love jer for, at det var en fantastisk oplevelse!

Vi havde valgt en aften, hvor der udelukkende blev smagt på hvidvine, som vi i øjeblikket drikker mest af. I begyndelsen var stemningen en smule anspændt. Kælderen var stor og rummede foruden de tusindvis af vine, ca. 30 spændte og vinhungrende voksne, der smagte, duftede, spyttede og slog sig omkring med adjektiver der på bedste vis skulle beskrive de meget forskellige vine, vi smagte. Da vi nåede til ca tredje eller fjerde glas, var stemningen allerede løsnet gevaldigt meget op, og forsamlingen havde svært ved at finde ro, når de vinkyndige fagmænd ville præsentere næste glas.

image

Vi fik smagt lækker vin, mødt nye mennesker og snakket ufattelig meget på bare to mands hånd. Kærestekontoen blev altså i den grad tanket op, og det er absolut ikke sidste gang, at vi skal prøve, at smage de mange fantastiske vine hos H. J. Hansen.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *