Hjemmelavet lemon curd – lækkert smørepålæg

image-59  image-60
Curd med lemon eller bare citron, som det hedder herhjemme, er en ny opståen smørpålægs favorit. Faktisk har jeg ikke kendt til hjemmelavet lemon curd særlig længe, men har været forelsket i den syrlige, søde og smøragtige smag, siden jeg smagte det første gang. Faktisk var det i forbindelse med et møde jeg havde med den sødeste kvinde, Lisbeth engang i sommers. Hun arbejder for Finax, som jeg også har et rigtig godt samarbejde med. Mødet foregik hjemme i hendes hjem, og her havde hun stablet et overdådigt brunch bord på benene, hvor hun blandt andet havde lavet hjemmelavet lemon curd. Det var første gang jeg smagte det, og hun serverede curden sammen med hjemmebagte scones fra Finax.dk, som er en økologisk brunch blandning. Samme scones blandning har jeg også brugt, som i kan se på billederne.

image-61  image-62

Hjemmelavet lemon curd

Lemon curd er oprindeligt en engelsk spise, og blev serveret til brød eller scones som et alternativ til f.eks marmelade og smør. Curd kan laves på mange forskellige frugter, men hovedsageligt er det citrus frugter som citron, appelsin og lime, som den hjemmelavede curd bliver lavet på. Jeg har været i England et par gange, men har desværre aldrig prøvet at få serveret traditionelt afternoon tea, som jo er et decideret måltid man spiser sammen med en kop varm te. Hjemmelavet lemon curd med scones er dog et af hovedelementerne i sådan et måltid.

Udover som smørpålæg på brød og scones, så kan lemoncurd også bruges som topping eller frosting til muffins og cupcakes, som creme imellem lagkagebunde, på yoghurt og skyr, samt i traditionelle engelske tærter.

Læs også gerne: Nutella – hjemmelavet,  Mormorboller og Koldhævede havregrynsboller

Hjemmelavet lemon curd - lækkert smørepålæg
 
Forfatter:
 
Ingredienser
  • 4 citroner (økologiske)
  • 3 æg
  • 175g sukker
  • 75g smør
Fremgangsmåde
  1. Skær skralden af en citron og pres saften fra dem alle ned i en lille gryde sammen med skralden. Tilsæt sukker og æg, og lad det meget langsomt varme op. Pisk grundigt undervejs.
  2. Tilsæt smør efter et par minutter og pisk stadig grundigt indtil konsistensen tykner. Det er vigtigt at lemoncurden ikke koger, og derfor er det en god ide, at varme den meget langsomt op.
  3. Når lemoncurden har fået den rigtige konsistens, sies det ned i et syltetøjsglas eller andet det kan opbevares i.
  4. Hjemmelavet lemon curd kan kun holde sig i et par dage i køleskabet, og det er vigtigt, at glasset er lukket godt til med et låg.

 

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *