Guide over Nordfyn – oplevelser og seværdigheder

Annonce for Visit Nordfyn
 Harridslevgaard slot
Vi har været så heldige, min lille familie og jeg, at få lov til at tilbringe nogle skønne dage i de aller fineste omgivelser på Nordfyn. Bjørnen måtte vi desværre lade blive hjemme, for det er jo ikke os alle, der kan prale med at have så lang en sommerferie, som børnene og jeg. Heldigvis ville min lillesøster gerne overtage hans plads, og det brokkede spiloppen og lillebror sig absolut heller ikke over. Hun er fabelagtig til dem, og de leger stort set fra morgen til aften. Pånær når de skændes – for så god en relation har de også, at bølgerne godt kan gå en anelse højt sidst på dagen.

Harridslevgaard slot nær Bogense

Noget af det første vi oplevede, var også noget af det, som gjorde allermest indtryk. Især hos spiloppen da vi fortalte hende, at der engang har boet prinser, prinsesser og riddere på Harridslevgaard slot. Det var utrolig smukt. Desværre måtte man kun tage billeder udenfor, hvor påfugle i øvrigt funderede rundt, og gjorde sig bemærket. Også dét var en oplevelse i sig selv for børnene.

Påfugl Harridslevgaard slot Harridslevgård slot

Harridslevgaard slot Harridslevgaard slot

Ditlevsdal Bison farm nær Morud

Den sidste dag på vores lille Nordfynske eventyr, besøgte vi bisonfarmen, Ditlevsdal. Her fik vi en guidet tur rundt på farmen, hvor vi så, og ikke mindst oplevede bisonokserne helt tæt på. Lillebror var netop vågnet fra sin middagslur, og sad derfor i vognen, som fragtede os rundt på farmen, med både sut og yndlingsbamsen i favnen. Efter et ordentligt bump på markvejen, tabte han dog kaninbamsen ud af vognen og ned til bisonokserne. Hvilket gjorde turen, hvis muligt, endnu mere spændende, da den søde guide skulle redde bamsen fra at blive oksernes middagsmad.

Efter den guidede tur købte vi bisonokse kød i gårdbutikken, og gik tur blandt hytter og shelters, hvor man i øvrigt kan overnatte ligesom i det vilde vesten.

Ditlevsdal bison farm Ditlevsdal bison farm

Bogense bycentrum

Hver eneste morgen gik vi ind til hovedgaden i Bogense by, hvor vi spiste morgenmad. Moster Asta var rimelig imponeret af både bagerens brunsviger, og ikke mindst de ufattelig billige priser. Asta kommer fra Sorø, som også er den by, jeg er vokset op i, og der er man ikke vant til Nordfynske priser på godt bagværk. Både kagerne og kaffen er ufattelig billig sammenlignet med noget andet sted, vi nogensinde har prøvet.

Kirken i Bogense Torvedag i Bogense

Find flere oplysninger og inspiration til seværdigheder på: Visit Nordfyn’s hjemmeside

Bogense torv Bogense by

Den bedste fiskerestaurant

Udover morgenmad i hovedgaden, is spisning ved havnen og torvedag nær kirken, så besøgte vi også den mest fabelagtige fiske restaurant i Bogense. Vi var der faktisk to aftener i træk, og jeg anbefalede den flere gange på min instagram profil efterfølgende. Fiskehuset ligger ved havnen i Bogense og er klart et besøg værd. Restauranten åbner kl. 18.00 med den mest overdådige fiske buffet, man overhovedet kan forestille sig, men husk at bestil bord, for det er et voldsomt populært sted at spise.


{Forretten (hummersuppe) hos Fiskehuset og is spisning ved havnen i Bogense}

Kyst Camping Bogense

Den første nat overnattede vi på “Kyst camping Bogense“, der havde den mest pragtfulde beliggenhed lige ned til vandet. Her boede vi i en lille hytte, som var indrettet så godt, at trods sine meget få kvadratmeter, kunne der sove utrolig mange mennesker i den. Fra vores lille stue kunne vi nyde solnedgangen den første aften, hvor jeg i øvrigt introducerede min søster for “SKAM”. Tænk at hun er blevet så stor!

Kyst camping Bogense Kyst camping Bogense

Bogense Strand Camping

De efterfølgende nætter tilbragte vi hos “Bogense Strand Camping“, som var lidt af en luksus udgave af en campingplads. Faciliteterne var ihvertfald virkelig gode ligesom det glamping telt vi sov i, også var. Det lå i et område, der blev kaldt “aloha camp“, hvor man også kunne bo i shelters og sågar telte oppe i træerne. Vi var virkelig imponeret, og kunne sagtens se os selv tage på sådan en campingferie igen, især fordi vi hele tre dage besøgte Bogense svømmehal, nu hvor det danske vejr godt kan være en anelse utilregneligt. Svømmehallen lå lige ved siden af campingpladsen, og aldrig har lillebror taget så gode lure, som efter at have svømmet rundt derinde.

Bogense strand camping Bogense strand camping

 

 

 

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *