Gode råd til pollenallergi

Pollenallergi

Reklame for ALK med Pollentjek.dk

Solen skinner, fuglene kvidrer og næsen løber. Ikke just en kombination man drømmer om, men ikke desto mindre er det hverdagen for utrolig, mange mennesker i sommerhalvåret – inklusiv mig selv. Jeg er allergisk overfor græspollen, og mærker det ved, at mine øjne løber i vand. Det samme gør min næse, og så klør mine slimhinder, jeg får hovedpine og føler mig træt. Sådan har det været lige siden jeg var 10 år gammel, og stod på en mark på Samsø, der var sprunget ud i fuldt flor. Jeg havde ikke oplevet græspollen allergi før, men den sommerferie på Samsø, mærkede jeg det for første gang. Som barn var det ikke nemt at have pollenallergi. Jeg bryd mig ikke om at tage medicinen. Særlig at blive dryppet i øjnene, fandt jeg ubehageligt. Heldigvis fandt jeg også hurtigt ud af, at det trods alt var bedre at få øjendråber end at kradse mine øjne ud. Som jeg nogle gange var lige ved, når min pollenallergi var allerværst.

Sådan tjekker du dagens pollental

Som årene er gået, har jeg lært min allergi at kende, og fået den under kontrol. Det gør jeg blandt andet ved at tjekke dagens pollental. Jeg planlægger således mine løbeture og gåture i skoven ud fra, hvad pollentallene siger. På pollentjek.dk kan du se dagens pollental. Siden giver dig også information om dagens temperatur, vindhastighed og luftfugtighed, som alt sammen har betydning for dine allergisymptomer. Jeg føler ikke længere, at min pollenallergi er en hindring for min hverdag, når jeg sørger for, at tilpasse min færden udenfor med mængden af pollen i luften. Når pollentallet er højt, lufter jeg ud morgen og aften, hvor pollen i luften ofte er lavere. Ligesom jeg også tørrer mit tøj indenfor, hvis tallene er for høje, og vasker mit hår, hvis jeg har været udenfor. Jeg oplever især at både mit hår og tøj kan samle utrolig meget græspollen i sig, som jeg unødvendigt kommer til at bære rundt på, hvis jeg ikke vasker det, når jeg kommer indenfor.

I vores familie er vi det, man kalder for multiallergikere. Vi døjer med både fødevareallergi, hustøvmiddeallergi, pollenallergi, samt astma. Måske du kender til selvsamme problematik? At du også selv, eller dine børn, har forskellige allergier og samtidige astmatiske symptomer?

Pollenallergi og allergitest

Pollentjek.dk er en oplysningshjemmeside for allergi men også astma. Herinde kan du blive klogere på de forskellige pollenallergier, hvordan det behandles, samt hvordan man testes for det. Sidst nævnte vil jeg særligt fremhæve. Pollentjek.dk har nemlig en allergitest, hvor du bliver taget igennem otte spørgsmål relateret til din allergi og astma. Måske du også har hørt om en priktest? På pollentjek.dk forklarer de i et nemt, forståeligt sprog, hvordan sådan en priktest foregår, hvad den testes for, og hvordan du bliver diagnosticeret for allergi. Der er en tilhørende video hertil, som også visuelt forklarer proceduren for en priktest. Denne video kan man med fordel vise til sine børn, inden at de skal have udført en priktest hos deres egen læge. På den måde kan det afmystificere lægebesøget og gøre besøget mere trygt.