Fuldkornspizza med parmaskinke

Fuldkornspizza  Fuldkorns pizza

Fuldkornspizza er noget jeg er begyndt at lave oftere og oftere. Førhen troede jeg, at det absolut ikke kunne smage lige så godt, som almindelig pizza på hvedebund, men det kan det altså sagtens!

Fuldkornspizza med grov pizzadej

Ovenstående udsagn skriver jeg, fordi jeg forleden dag lavede et lille eksperiment med min mand og en fuldkornspizza. Når det kommer til pizza, så er han nemlig meget kritisk. Den skal helst indeholde en stor mængde ost, hvid bund, kød i form af pepperoni, skinke, bacon eller pølser, og så må der absolut ikke være noget grønt på. Det er altså ikke fordi han overhovedet er grøntsagsforskrækket, ej heller er min lille spilopmager, men de kan nu bedst lide deres hjemmedelavede pizza sådan.

Derfor lavede jeg et simpelt mor trick. I ved et af dem, hvor man putter grøntsager i frikadellerne, eller havregryn i kagerne. Jeg lavede en pizzabund indeholdende fuldkorns mel, nemlig en fuldkornspizza, og fortalte dem det selvfølgelige ikke. Begge spiste med yderst velbehag, og jeg har endnu ikke fortalt dem, at det i virkeligheden var fuldkornspizza de smovsede i sig.

Pizza med fuldkorn  Fuldkorns pizzabund

Opskrift på fuldkornspizza

Jeg toppede selvfølgelig deres fuldkornspizza med pepperoni, ost og tomat, fuldstændig som jeg plejer at gøre. Det var altså ikke pizzaen som i ser på billederne, at de spiste. Den i ser på billederne er nemlig Maria’s speciel. En fuldkornspizza som jeg vil have det. Gerne med noget italiensk skinke, urter, friskrevet parmesanost eller hvad jeg lige har lyst til.

Fuldkornspizza eller bare hjemmelavet pizza helt generelt, er jo også en formidabel måde, at få tømt ud i skufferne på. Særligt grøntsagsskuffen får en kærlig omgang, når jeg laver hjemmelavet pizza. Jeg laver således en stor portion fuldkorns pizzadej, og den sidste pizza fylder jeg med alverdens grøntsager. Det er ofte den pizza, som bliver gemt til næste dag og spist som rest på madpakken. Noget jeg har elsket siden jeg var helt lille.

Fuldkorns pizzadej  Opskrift fuldkornspizza

Fuldkornspizza med parmaskinke
 
Forfatter:
 
Ingredienser
Til ca. 2-3 fuldkornspizzaer
Dej
 • 2 dl lunken vand
 • 20g gær
 • 2 spsk. olivenolie
 • ½ tsk. salt
 • 100g fuldkorns hvedemel
 • 250g hvedemel
Fyld:
 • 250g pizza tomatsovs
 • mozzeralla ost
 • 100g parmaskinke
 • frisk revet parmesanost
 • evt. frisk timian
Fremgangsmåde
 1. Opløs gær i vand og tilsæt olivenolie og salt
 2. Tilsæt fuldkorns hvedemel og rør grøden godt rundt
 3. Tilsæt hvedemel og ælt dejen godt igennem i flere minutter (gerne på en røremaskine)
 4. Lad dejen hæve lunt og tildækket i ca 60min
 5. Del dejen i to eller tre og form pizzabundene
 6. Placer dem på en bageplade beklædt med bagepapir
 7. Top med pizza tomatsauce, mozzerallaost og parmaskinke
 8. Bag dem i en forvarmet ovn ved ca. 200grader i ca. 10-15min eller til skorpen er let gyldenbrun
 9. Pynt med frisk revet parmesanost og frisk timian

 

2 kommentarer til “Fuldkornspizza med parmaskinke”

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *