En ny epoke i mit liv


Indlægget indeholder reklame for eurodan-huse

Den forgangne weekend blev en af dem, jeg altid vil huske som skelsættende. ”Nu er det ude, og det er godt” sagde min mand på vej hjem i bilen.

En ny epoke i mit liv

Vi besøgte i fredags mine svigerforældre, lørdag vores barndomsvenner, og søndag min far og hans kone, og i alle hjemmene snakkede vi om, at jeg ikke søger ind på kandidatuddannelsen i lægevidenskab 1. Marts hvor der er ansøgningsfrist. Jeg går i stedet imod min ”livsplan”. Vælger at leve mit liv i epoker. Nu er jeg selvstændig, iværksætter og investor, og når børnene bliver større og livet anderledes, så er lægelivet det sikkert også. Eller også er dét det allerede om et år. Jeg ved det ikke, og jeg har heller ikke i sinde at planlægge det. Jeg vil blot føle, mærke efter og drømme. Drømme stort.

Egentlig begyndte det hele med huset. Vores eurodan-huse hjem som blev en så stor drøm for os, at det meste af vores tilværelse handlede om, hvordan vi kunne opnå vores drøm. Vi gør nok ret mange ting i modsat rækkefølge end normalen. For udover at blive gravid med vores første datter som 22 årig, så besluttede vi os også for at tegne, indrette og drømme om eurodan-huse hjemmet, inden vi overhovedet havde midlerne til at kunne betale et nybygget hus. Vi gjorde det i stedet omvendt, fandt ud af hvor meget vi skulle tjene og så begyndte vi at arbejde.

 

Hvad vores nybygger hus bragte med sig

Det var her det hele begyndte. Her jeg virkelig begyndte at tage mit arbejde som selvstændig alvorligt, fordi det gav mening. Det var betydningsfuldt, da det netop var med til at finansiere vores hus. Vores drømmehus.

På mange måder er det tilfældigt det hele. Måske hvis jeg ikke havde haft tre barsler under min bachelor, og ikke hele tiden var blevet afbrudt i læsestrømmen, så havde jeg måske også fundet større mening i lægelivet, end jeg gør lige nu, fordi jeg bedre kunne have fordybet mig, men jeg vil ikke bytte min nuværende tilværelse for noget i verden.

Da vi kom hjem til vores hus i søndags efter en weekend på farten, så var det også med den allerbedste følelse i maven, og huset blev rengjort og børnene vasket efter weekendens strabadser. Vi kalder det ”nybygger-følelsen”.  For vi gik rundt i hvert eneste rum da vi kom hjem, og blev enige om, at vi begge kunne dufte lugten af ”nyt hus” stadigvæk, og så begyndte vi endnu engang at drømme om, hvordan vi skal indrette huset, haven, facaden, skuret og alt det andet, som vi kommer til at arbejde på de næste mange år frem. For sådan er det at være husejere, og også nybyggere. Haven skal beplantes og facaden pudses hvid.

Forandringer i det små

De sidste par dage har vi også bygget og rumsteret. Eller det vil sige, at det har nogle tømrer, som vi har hyret gjort. Vi har nemlig længe ønsket os, at udnytte den høje væg i stuen til en kæmpe bogreol, som samtidig kunne samle vores hjem. Det var faktisk allerede noget vi snakkede med tegnerne hos eurodan-huse om, dengang vi prøvede at illustrere huset på papiret. Det resterende af hjemmet sker der også hele tiden noget ved. Det er stadig i det små, men lidt har også ret, så nu skal i selvfølgelig se det.

Eurodan-huse holder åbent hus hver søndag, hvor man kan besøge deres udstillingshuse over hele landet. Blandt andet deres nye ”fremtidens hjem” i Vindinge ved Roskilde, som er et stemmestyret hus med al den nyeste gadgets. Behøver jeg at sige, at min mand allerede har planlagt et visit forbi netop dette eurodan-hus i den nærmeste fremtid. I kan også med fordel finde eurodan-huse udstillingshuse nær jer, ligesom man også kan booke et uforpligtende møde.

2 kommentarer til “En ny epoke i mit liv”

  1. Hvor er det en fornøjelse at følge med i jeres liv og nogle af dine fantastiske opskrifter er yndlings i familien nu… har selv tre “chokoladebørn“ , så ekstra skønt at se forskelle og ligheder med jeres børn… tak for en dejlig blog… vh Dorthe , en trofast læser

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.