Citronkage med citron- og vaniljefrosting

Citron kage  Citronkage
Opskriften på citronkage er sponsoreret af Finax

Lige siden jeg har været helt lille har jeg elsket citron. Jeg kan spise dem til alt, og spiser sågar også citroner bart som et andet stykke frugt. Den syrlige smag tiltaler bare mine smagsløg helt vildt godt, og selvom denne citronkage langt fra er sur som en frisk og solmoden citron er det, så har den alligevel denne her fantastiske undertone af syrlighed. Jeg er faktisk helt pjattet med citronkage.

Citronkage med frosting  Citron kage med frosting

Citronkage i flere anledninger

Jeg har nu bagt denne citronkage en del gange. Første gang fordi jeg ønskede at udvikle en ny fortolkning af den klassiske citronkage for yndlings Finax. Anden gang fordi spiloppen og B overtalte mig en søndag eftermiddag, og tredje gang var igår, hvor jeg blandt andet serverede denne kage for mine damer, som jeg havde inviteret på fødselsdags middag. Jep. Hele 26 somre har jeg nu oplevet, og det skulle selvfølgelig fejres. Ikke kun med citronkage, men også med hindbær fragilitekage. Første nævnte bagte jeg, for fordi jeg bare vidste at citronkagen ville være en sikker vinder. Og så er det rart at have én kage, som man bare ved, vil lykkedes når man får gæster. Det andet valg; Hindbær fragilite var en større udfordring jeg sprang ud i, fordi min søde veninde, Christina, er glutenallergiker. Og netop den kage, er uden hvedemel. Måske jeg vil dele opskriften med jer en anden dag, men nu er det altså denne citronkage opskrift, der skal fortælles mere om;

Opskrift citronkage  Ingredienser citronkage

Opskrift på citronkage i samarbejde med Finax

Som tidligere nævnt er denne opskrift udviklet i samarbejde med Finax. Et ambassadørskab jeg stolt kan fortælle, har varet i snart to år. Det synes jeg er så hyggeligt, og ind i mellem kan jeg finde på at kigge tilbage i arkivet, og finde de helt gamle opskrifter med finax’ mel, kerner og frø. F.eks disse squashboller med gulerod eller disse bløde æblemuffins med hasselnødder. Meget er sket siden da, og jeg synes jeg har udviklet mig helt enormt siden begyndelsen af vores samarbejde, men andet ville da også være mærkeligt.

Finax udvikler sig også helt enormt meget, og kommer simpelthen hele tiden på markedet med nye og lækre produkter. Blandt har de lanceret det nye “kagehvedemel“, som altså er ret fantastisk at bage med. Jeg bruger ihvertfald udelukkende denne slags mel, når jeg bager bradepandekager som denne. Deres almindelige hvedemel kan selvfølgelig også godt bruges, hvis man ikke ligger inde med andet.

Citronkage med citron- og vaniljefrosting
 
Forfatter:
 
Ingredienser
Citronkage
 • 150g smør
 • 150g sukker
 • 100g marcipan
 • 4 æg
 • skal af to citron
 • 150g kagehvedemel
 • 2 tsk. Bagepulver
 • Smør eller bagepapir til formen
Frosting
 • 200g flødeost
 • 200g flormelis
 • 1 tsk. vaniljesukker
 • saften fra en halv citron
Pynt:
 • Skal af to citroner
 • en håndfuld pistacienødder
Fremgangsmåde
 1. Riv marcipan fint og bland det sammen med smør og sukker
 2. Tilsæt æg et ad gangen, og bland det grundigt rundt i dejen før det næste tilsættes
 3. Bland kagehvedemel, bagepulver og citronskal sammen i en skål for sig
 4. Vend det lidt ad gangen i kagedejen og rør det til en ensformig masse
 5. Hæld dejen i en springform beklædt med bagepapir eller smurt med smør
 6. Bag citronkagen i ovnen ved 190 graders almindelig ovn i ca. 20-25min
 7. Bland flødeost med citronsaft og sigt flormelis i glasuren
 8. Rør det godt rundt så der ingen klumper i glasuren findes
 9. Lad citronkagen afkøle helt inden glasuren smøres på og der pyntes med citronskal og hakkede pistacienødder

 

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *