Byggedagbog uge 6

Velkommen til vores byggedagbog, der hver mandag vil blive opdateret med den forgangne uges arbejde på byggegrunden. Ordet og billederne er skrevet og taget af min kære mand, og materialet herinde vil derfor være i en del mere rå og ufiltreret udgave, hvor fokus er på selve byggeprocessen.

Mandag d. 06.05.19

Mandag aften, så ud som i fredags. Der er sat en vogn op til arbejdsmændene, og jeg tænker, at det må betyde, at de har noget at de får noget at se til i den kommende tid.

Tirsdag d. 07.05.19

Der er blevet klargjort til spærrerene. Vi har valgt ensidigt kip, så væggene til soveværelserne er ekstra tygge for at understøtte tagets konstruktion. Der bliver således højt til loftet i køkken alrum og stue modsat værelser og badeværelser.

Vores kommende nabo fik en rundvisning. Vi har efterhånden hilst og snakket med de fleste i kvarteret, og her bliver altid drøftet ambivalensen som nybyggere; om at stole og stå ved de valg man har taget. Sikke nogle grin man kan få ud af det, når man ved og forstå, hvad hinanden har gået igennem for sit nybyggerhus. Derudover drøftede vi de fremtidige projekter for vores huse. Herunder garage og haveanlæg og teresse, som alt sammen er noget, vi skal gå igang med, når huset står færdigt. Jeg plejer faktisk at sige i sjov til Maria, at vi kunne slå vores haver sammen med nogle af naboernes. Den afrikanske tankegang med så meget fællesskab i hverdagen, er hun dog ikke helt med på 🙂

Onsdag d. 08.05.19

Spærrende er blevet monteret, og de forskellige loftshøjder kan virkelig fornemmes nu. Husets rå kerne er så småt ved at være færdig, og der kommer mere rumlighed, nu hvor bagmure og spær omslutter huset så fint.

For at få det loft vi ønskede, er der lavet et modificeret sakse spær.

Torsdag d. 09.05.19

Køkken alrummet og opholdstue har været meget overvældende, at gå rundt i. Det har til tider føltes som et alt for stort rum med alt for højt til loftet, og mange har prøvet at rådgive os til et mindre kip. Efter der er kommet ’’loft’’ og man kan fornemme hvor rummet starter og slutter, er vi dog sindssygt lykkelige for, at vi fulgte vores mavefornemmelse. Man kan næsten ane begejstringen på spiloppens grin.

Vi mødte et ældre par, som var ude og gå tur med deres hund. De har fulgt byggerierne siden udstødningen af grundene i 2010. De har boet i nærområdet siden 1975, og har gået tur med deres hund dengang de mange kvadratmeter blot var marker. Hvorfor de virkelig synes det er skønt med så meget nyt liv til den del af Odense. Her tænkes især på alle de børnefamilier, der er flyttet til, og som fylder den lokale skole igen. Skolen ligger i øvrigt i forlængelse af kvarteret, og med en 200m gangsti dertil. Dette var også klart en af grundene til, at vi valgte netop at bygge her.

Fredag d. 10.05.19

Der er så småt blevet gået i gang med de indvendige ledninger, spots, stikdåser og hvad der ellers hører til. Installation af genvex anlægget ser ud til, at være på plads. Ligeledes forholder det sig med den resterende ventilation. Vi er enormt spændte på, hvor ’’synlig’’ emhætten bliver, da vi har et lidt anderledes køkken ift. kutymen for loft til kip.

 

2 kommentarer til “Byggedagbog uge 6”

  1. Hvor ser det flot ud og sikke nogle smukke børn i har Er selv flyttet ind i nybyg sidste år. Så skønt, pøj pøj med det

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.