Byggedagbog uge 10

Velkommen til vores byggedagbog, der hver mandag vil blive opdateret med den forgangne uges arbejde på byggegrunden. Ordet og billederne er skrevet og taget af min kære mand, og materialet herinde vil derfor være i en del mere rå og ufiltreret udgave, hvor fokus er på selve byggeprocessen.

Rejsegilde og et snarligt hjem

Huset har i den foregående uge virkelig taget form, og det ligner nu et kommende hjem. Indvendigt er det gået fra mange synlige materialer til få. Jeg kan nu egentlig godt lide det rå look af gasbeton, gips og glas.

Vi har ligeledes holdt et virkelig vellykket rejsegilde, med venner, naboer og familie, som Maria med sikkerhed, vil fortælle og vise meget mere om. I de 3,5 time arrangementet stod på, så vi kun spiloppen enkelte gange, ellers legede hun med resten af kvarterets børn, hvor de rendte igennem haverne, og hoppede i trampolin og besøgte legehuse. Nøj, hvor vi dog bare glæder os til at lige netop dette, skal blive vores hverdag.

Ugen er gået med leverancer af mursten, mørtel. Der er sat yderligere stillads op, som man kan ane ud af vinduerne. Vi ser frem til at møde det andet hold tømrer (tagholdet) og murene.

Lys, vinduer og fremtidig elbil

Det er ikke til at se endnu, men vi har bestilt 52 spots, hvoraf 20 af dem er i køkken/alrum og nogle er med lysdæmper. Derudover kommer der to ovenlys vinduer, og et 4,5m højt vindue, som skal give den uendeligheds følelse, vi drømmer om. Hjemmet må gerne være rart at være i. Derfor har lysforholdende været enormt vigtige, foruden at bidrage til et dejligt indeklima med en masse naturligt lys. Vi har dog sparet lidt på den udendørs belysning ved blot at få gjort klar til det seks steder, og trukket 25m stikledninger i hver ende af huset. Dertil kommer biopejsen og ovenlys vinduer til at ’’tale’’ sammen, så de automatisk åbner når pejsen er tændt. Dette er fordi iltniveauet i rummet faldet, når pejsen tændes og forbrændingens processen går igang.

Affugterne har været i gang lige siden huset blev lukket.

Vi har fået lagt en del tomrør ind i huset, men det vi er mest begejstret for er den til ladeboksen, som skal bruges til vores fremtidige elbil.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *