Opskriften på blommekage er sponsoreret af Finax

Blommekage  blommekage
En nybagt blommekage med varme krydderier som kanel, ingefær, kardemomme og allehånden er alt sammen noget, som virkelig gør noget særligt ved humøret, en kold og ruskende efterårsdag.

Blommekage med varme krydderier

Efteråret har for alvor ramt det danske land. Bladene hænger endnu på træerne i de smukkeste gyldne, røde og brune farver, og det gør mig glad helt ned i maven, at vi på disse breddegrader oplever årstiderne skifte på sådan en magisk vis. Efter at vi havde indtaget denne blommekage med tonsvis af krydderier, så tog vi vores nyerhvervet overtøj på – alle mand, og drog ned i parken, hvor vi kastede og smed os i bladene. Noget den lille spilopmager nød til fulde.

Krydderkage med blommer  Krydderikage med blommer

Blommekage i samarbejde med Finax

Endnu engang er det Finax’ nye kage hvedemel, som jeg har benyttet i denne opskrift på blommekage. I min sidste kage opskrift, var det den berømte chokoladekage ala klassenstime kage, hvor jeg også havde benyttet det nye mel produkt.

Også i denne skærekage, gør kage hvedemelet virkelig undervirker, men man kan selvfølgelig også bruge, Finax’ helt almindelige hvedemel, hvis man ikke lige ligger inde med kage hvedemel. Det kan dog virkelig anbefales, at prøve melet til både skærekager som denne blommekage eller sprøde danske småkager. Begge slags bagværk smager endnu bedre, med det nye mel produkt.

Finax kage hvedemel kan købes i Bilka, Føtex. Netto og nemlig.com

Ingredienser til blommekage  Opskrift blommekage

Blommekage med hasselnødder
 
Forfatter:
 
Ingredienser
  • 4 æg
  • 350g rørsukker
  • 1 tsk. vanilje
  • 150g kagehvedemel
  • 200g smør
  • 2 tsk. kanel
  • 1 tsk. ingefær
  • 1 tsk. kardemomme
  • ½ tsk allehånden
  • 2 tsk. bagepulver
  • 300g blommer
  • en håndfuld hasselnødder
  • Pyntes med flormelis og serveres med cremefraise
Fremgangsmåde
  1. Pisk æg og sukker luftigt
  2. Smelt smør og tilsæt det til æggemassen
  3. Bland de tørre ingredienser godt sammen og vend det i dejen
  4. Hæld dejen i en springform beklædt med bagepapir og skær blommerne i skiver.
  5. Placer blommeskiverne på kagen og drys evt med hakkede hasselnødder
  6. Bag kagen i ovnen ved 175 graders varmluft i ca. 35-45min eller til kagen er gennembagt
  7. Drys med flormelis og server med cremefraise eller vaniljeis