Svinekød

Svinekød bliver brugt utrolig meget i det danske køkken både til varmeretter og som pålæg til madpakken. Kødet bliver også ofte brugt i det asiatiske køkken, som fyld i dumplings eller i stegte nudler. Svinekød kan tilberedes i både ovn, på grill og på panden alt efter hvilken udskæring man bruger, samt hvilket resultat man ønsker at opnå.

Opskrifter med svinekød

Svinekød findes i mange forskellige udskæringer, der kan bruges på mange forskellige måder. Herunder finder du en masse forskellige opskrifter på svinekød. Flæskesteg med sprød svær er for mange uundværlig til julefrokosten sammen med kartofler og rødkål. Den smager også helt fantastisk i en flæskestegburger. Bacon er næsten et krydderi i sig selv, og kan indgå i rigtig mange forskellige sammenhænge. Baconen bidrager nemlig med en masse smag og salt til retterne. Prøv blandt andet brændt kærlighed eller som topping til kartoffelsuppen. Svinemørbrad i forskellige afskygninger er også ret godt. Du kan blandt andet prøve fyldt mørbrad med flødeost eller mørbradgryde, som er en hyggelig simreret.

Hverdagsfavoritter

I mange af hverdagsfavoritterne til middagsbordet bliver der brugt svinekød. Boller i karry, frikadeller og nakkekoteletter i fad er blot et par af dem. På morgenbordet eller til brunch er der for mange også altid pølser eller bacon at finde på bordet.