Go Back
+ servings
Kerneboller
Udskriv

Kerneboller

Forb. tid 2 timer
Tilb. tid 15 minutter
Antal 12 kerneboller

Ingredienser

  • 50 g gær
  • 3 dl lunken vand
  • 1/2 tsk. rørsukker (eller alm. sukker)
  • 1 tsk. salt
  • 50 g fuldkorns hvedemel
  • 50 g solsikkekerner
  • 50 g hampefrø
  • 25 g hørfrø
  • 25 g græskarkerner
  • 400 g hvedemel
  • evt. drys med ekstra frø og kerner

Sådan gør du

  • Opløs gær og sukker i lunken vand
  • Tilsæt fuldkorns hvedemel, salt, frø og kerner og rør det til en ensartet grød
  • Tilsæt hvedemel lidt ad gangen og ælt dejen på enten en røremaskine, et piskeris med dejkroge eller vha. grydeske og håndkraft i ca. 10min. Først 5min ved høj hastighed og dernæst 5min ved lav hastighed
  • Lad dejen hæve lunt og tildækket i ca. 60min
  • Form 12 kerneboller vha. to spiseskeer og placer bollerne på en bageplade beklædt med bagepapir
  • Pres evt. lidt ekstra kerner og frø på toppen af bollerne
  • Lad kernebollerne efterhæve lunt på bradepanden med et klæde over i ca. 30min
  • Bag bollerne i en forvarmet ovn ved 200 graders varme i ca. 15min eller til bollerne er færdigbagte