Go Back
+ servings
Finskbrød
Udskriv

Finskbrød

Forb. tid 2 timer
Tilb. tid 15 minutter
Antal 125 finskbrød

Ingredienser

Finskbrød:

  • 370 g hvedemel
  • 80 g sukker
  • 250 g koldt smør
  • 1 æg

Pensling:

  • 1 æg
  • 50 g perlesukker
  • 75 g mandler, evt. smuttede

Sådan gør du

Finskbrød:

  • Bland hvedemel og sukker godt sammen i en skål
  • Skær smør i tern og smuldr det i skålen med hænderne til al smør er fint smuldret i hvedemelblandingen
  • Tilsæt æg og saml dejen
  • Pak dejen ind i husholdningsfilm og lad dejen hvile i køleskabet i mindst 60min
  • Del dejen i ca. fire stykker og rul hver del ud til en aflang rulle med en diameter på ca. 5cm. Tryk hver rulle en smule flad og skær dem ud i små brød
  • Placer finskbrødene på en bageplade beklædt med bagepapir

Pensling

  • Hak mandler og bland dem med perlesukker
  • Pensl finskbrødene med sammenpisket æg og drys med mandel-sukker blandingen
  • Bag finskbrødene nederst i ovnen ved 200 graders varme, alm. ovn i ca. 12-15min