Go Back
+ servings
Ribbensteg
Udskriv

Ribbensteg

Forb. tid 15 minutter
Tilb. tid 2 timer
Antal 4 personer

Ingredienser

  • 1 kg ribbensteg
  • 2 tsk groft salt
  • 5 laurbærblade
  • 6 peberkorn
  • evt. 2 kviste frisk timian
  • kogende vand

Sådan gør du

  • Placer ribbenstegen med sværen nedad i en bradepande eller ildfastfad, og hæld kogenede vand i fadet til det dækker sværen
  • Steg ribbenstegen i ovnen ved 200 graders varmluft i 20 min.
  • Vend ribbenstegen om således at sværen vender opad
  • Rids sværerne godt igennem og gnid salt godt ned i revnerne. Placer laurbærblade og evt. timian kviste mellem nogle af sværerne
  • Steg ribbenstegen i yderligere ca. 1,5 time ved 200 graders varmluft. Sørg for at der hele tiden er væske i bunden af fadet og tilføj ekstra hvis der er for meget vand der damper væk
  • Tag stegen ud af ovnen og lad den ligge og trække i 10-15 min. inden den skæres ud