Go Back
+ servings
Pizza med gedeost
Udskriv

Pizza med gedeost

Forb. tid 2 timer
Tilb. tid 10 minutter
Antal 4 personer

Ingredienser

Pizzadej:

  • 2 dl vand
  • 25 g gær
  • 50 g durummel
  • 1 tsk. salt
  • 2 spsk. olivenolie
  • 275 g tipo 00 hvedemel

Pizza med gedeost:

  • 450 g mozzarella ost
  • 3 rødløg
  • 1 spsk. smør
  • 6 mellemstore kartofler
  • 150 g gedeost
  • friske krydderurter (timian, basilikum, rosmarin mm.)

Sådan gør du

Pizzadej:

  • Opløs gær i vand og tilsæt durummel og rør det godt sammen
  • Tilsæt salt, olivenolie og tipo 00 hvedemel lidt ad gangen
  • Ælt dejen glat og ensartet i ca. 15 minutter på køkkenbordet eller 5 minutter ved lav hastighed på en røremaskine og derefter 5min ved høj hastighed
  • Placer dejen i en skål og lad den hæve lunt og tildækket under et klæde i ca. 1,5 time
  • Del dejen i tre lige store dele og lad dem gerne efterhæve direkte på køkkenbordet under et klæde imens ovnen med bagestål eller pizzasten varmes op
  • Tænd ovnen på højeste temperatur på funktionen "almindelig ovn" og lad pizzastenen varme op derinde. En bageblade kan også bruges

Pizza med gedeost:

  • Snit rødløg fint og steg dem på en pande med smør
  • Skær kartofler i fine skiver. Brug gerne et mandolinjern
  • Drys pizzabundene med først mozzarella ost, dernæst kartoffelskiver, stegte rødløg og gedeost skåret i skiver
  • Bag pizzaerne i ovnen ved højeste varme i ca. 5-10min eller til pizzaerne er færdigbagte
  • Drys pizzaerne med flagesalt, friskkværnet peber og friske urter