Go Back
+ servings
Sliders
Udskriv

Sliders

Forb. tid 2 timer
Tilb. tid 30 minutter
Antal 12 sliders

Ingredienser

Briocheboller

  • 25 g gær
  • 1,75 dl sødmælk
  • 1 tsk. sukker
  • 75 g blødt smør
  • 1 æg
  • 1 tsk. salt
  • 375 g hvedemel
  • 1 æg til pensling
  • sesamfrø

Burgerbøf:

  • 2 løg
  • 2 fed hvidløg
  • 1000 g hakket oksekød
  • 2 æg
  • 1 tsk. salt
  • smør til stegning

Tilbehør:

Sådan gør du

Briocheboller:

  • Lun mælken og opløs gær og sukker heri
  • Tilsæt blødt smør skåret i tern, salt og hvedemel lidt ad gangen
  • Ælt dejen godt igennem vha. hænderne i 10min eller en røremaskine
  • Lad dejen hæve lunt og tildækket i ca. 60-90min
  • Del dejen i 12 lige store dele og form 12 små burgerboller
  • Lad dem hæve på to bageplader beklædt med bagepapir, dækket til med et klæde i ca. 30min
  • Pensl burgerbollerne med sammenpisket æg og drys med sesamfrø
  • Bag burgerbollerne i ovnen ved 180 graders varmluft i ca. 12min eller til bollerne er færdigbagte og let gyldne

Burgerbøf:

  • Hak løg og hvidløg og bland det med de øvrige ingredienser
  • Rør dejen til en ensartet fars og form 12 små burgerbøffer
  • Steg bøfferne på en varm pande med smør til de er næsten gennemstegte men stadig let rosa i midten. Krydr evt. med ekstra salt og peber

Tilbehør:

  • Skær grøntsager i passende stykker og skiver og saml burgerne