Go Back
+ servings
Foodprep
Udskriv

Foodprep: måltidssalat

Forb. tid 5 minutter
Tilb. tid 5 minutter
Antal 1 personer

Ingredienser

Salat:

  • 100 g spidskål (hvid og/eller rød)
  • 200 g kikærter
  • 100 g kogt quinoakerner
  • 100 g oliven
  • 2 forårsløg
  • 100 g bagt sød kartoffel (eller anden grøntsag)

Appelsin vinaigrette

  • 2 spsk. appelsinsaft
  • 1 spsk. olivenolie
  • 1 spsk. hvidvins eddike
  • 1 tsk. flydende honning
  • 1 tsk. sennep
  • 1 tsk. salt
  • 1/2 tsk. peber

Sådan gør du

Appelsin vinaigrette:

  • Bland ingredienserne til dressingen godt sammen og placer det i bunden af et syltetøjsglas/patentglas, 750ml.

Salat:

  • Snit kål fint og fordel det i bunden af glasset
  • Skyl kikærter grundigt og hæld dem i glasset
  • Tilsæt kogt quinoa kerner og dernæst sorte oliven, forårsløg skåret i skiver og evt. bagt sød kartoffel eller anden grøntsag
  • Sæt låg på glasset eller bøtten og opbevar glasset i køleskabet i op til 3 dage