Go Back
+ servings
Lammekølle
Udskriv

Lammekølle

Forb. tid 30 minutter
Tilb. tid 4 timer
Antal 4 personer

Ingredienser

Lammekølle:

  • 1 lammekølle, ca. 2-2,5kg
  • 4 fed hvidløg
  • 1/2 citron
  • 1 bundt frisk timian
  • 1 tsk. flagesalt
  • 1/2 flaske hvidvin

Stegte kartofler:

  • 1 kg kartofler
  • 2 spsk. olivenolie
  • 2 tsk. flagesalt
  • evt. friske urter (rosmarin, timian, dild mm.)

Skysauce:

  • 250 ml piskefløde
  • 1/2 tsk. sukker (eller marmelade)
  • 1 tsk. balsamico eddike
  • smages til med salt og peber
  • 1 tsk. brun kulør
  • 1 spsk. maizena eller majsmel til jævning

Sådan gør du

Lammekølle:

  • Puds kødet ved at skære de største sener af lammekøllens overflade
  • Snit huller i kødet og placer timian kviste og kvarte hvidløgsfed
  • Smør hele lammekøllen ind i flagesalt, ekstra timian og citron skåret i skiver
  • Placer lammekøllen på en rist med en bageplade under
  • Hæld hvidvin i bunden af bagepladen og langtidssteg lammekøllen ved 110 graders varme i ca. 4 timer. Hæld vand i bradepanden undervejs, så væsken til saucen ikke fordamper væk

Kartofler:

  • Skral kartoflerne og skær dem i halve eller kvarte alt efter størrelseVend kartoflerne i olivenolie, flagesalt og urter og bag dem i ovnen ved 110 graders varme i ca. en times tid. Tag evt. lammekøllen ud når den er færdig stegt, og steg kartoflerne færdige ved højere varme
  • Skræl kartoflerne og skær dem i halve eller kvarte alt efter deres størrelse
  • Vend kartoflerne i olivenolie, flagesalt og urter og bag dem i ovnen ved 110 graders varme i ca. en time. Giv dem evt. 5min grill under ovnens grillfunktion, hvis de mangler mere farve og sprødhed

Sky sauce:

  • Si væsken fra bradepanden og hæld skyen i en grydeKog saucen op og tilsæt fløde, salt, sukker og kulørJævn saucen og smag den yderligere til
  • Si væsken fra bradepanden og hæld skyen i en kasserolle. Kog skyen op og tilsæt fløde, salt, balsamicoeddike, sukker og kulør.
  • Jævn saucen med maizena