Go Back
+ servings
Fyldte auberginer ret
Udskriv

Fyldte auberginer

Forb. tid 15 minutter
Tilb. tid 40 minutter
Antal 2 personer

Ingredienser

  • 2 auberginer
  • 1 spsk. olivenolie
  • 1 løg
  • 1 fed hvidløg
  • 300 g hakket oksekød
  • 1 tsk. basilikum
  • 1 tsk. oregano
  • 70 g tomatpure
  • smages til med salt og peber
  • 1 dl vand
  • parmesan ost til servering

Sådan gør du

  • Tænd ovnen på 200 graders varmluft
  • Vask aubergine, skær dem på langs og udhul dem med en ske (gem grøntsagskødet til senere)
  • Placer de udhulede auberginer på en bageplade beklkædt med bagepapir og bag dem i ovnen i 15min
  • Hak løg og hvidløg og steg løgene bløde i en gryde med olivenolie
  • Tilsæt hakket oksekød og steg kødet til det er gennemstegt
  • Tilsæt tomatpure til gryden
  • Skær aubergine i fine tern og tilsæt auberginekødet til gryden
  • Tilsæt krydderier og ca. 1 dl vand
  • Smag til med salt og peber
  • Fyld de forbagte auberginer med fyldet og bag auberginerne yderligere 20min
  • Drys de fyldte auberginer med revet parmesan ost ca. 3min inden servering