Go Back
Fyldte auberginer
Udskriv

Fyldte auberginer

Ingredienser

  • 2 auberginer
  • 1 spsk. olivenolie
  • 1 løg
  • 1 fed hvidløg
  • 300 g hakket oksekød
  • 1 tsk. basilikum
  • 1 tsk. oregano
  • 70 g tomatpure
  • smages til med salt og peber
  • 1 dl vand
  • parmesan ost til servering

Sådan gør du

  • Tænd ovnen på 200 grader varmeluft.Vask aubergine, skær dem på lang og udhul dem med en ske, og gem indholdet til senere.Hak indholdet fra auberginene fint og sæt til side.Placere dem på en bageplade klædt med bagepapir og bag dem i 15 min.Hak løg og hvidløg og svits dem i en gryde med olie.Tilsæt kødet og steg det det er gennemstegt.Tilsæt tomatpure og auberginer indholdet, og ca. 1 dl vand.Smag til med salt og peber, og lad det simre i nogle minutterFyld auberginerne med kødfyldet.Bag dem i ovnen ved 200 graders varme i yderligere 20 min. Inden de serveres drys med revet parmasan.
  • Tænd ovnen på 200 graders varmluft
  • Vask aubergine, skær dem på langs og udhul dem med en ske (gem grøntsagskødet til senere)
  • Placer de udhulede auberginer på en bageplade beklkædt med bagepapir og bag dem i ovnen i 15min
  • Hak løg og hvidløg og steg løgene bløde i en gryde med olivenolie
  • Tilsæt hakket oksekød og steg kødet til det er gennemstegt
  • Tilsæt tomatpure til gryden
  • Skær aubergine i fine tern og tilsæt auberginekødet til gryden
  • Tilsæt krydderier og ca. 1 dl vand
  • Smag til med salt og peber
  • Fyld de forbagte auberginer med fyldet og bag auberginerne yderligere 20min
  • Drys de fyldte auberginer med revet parmesan ost ca. 3min inden servering