Go Back
+ servings
Marineret kylling
Udskriv

Marineret kylling

Forb. tid 1 time
Antal 4 personer

Ingredienser

Hvidløg-citron-marinade:

  • 2 kyllingebryster
  • 3 fed hvidløg
  • 3 spsk. olivenolie
  • 2 spsk. citronsaft
  • 1 tsk. citronskal (økologisk)
  • 2 tsk. tørret timian
  • 1 tsk. tørret basilikum
  • 1 tsk. salt (gerne flagesalt)

Honning-sennep-marinade:

  • 2 spsk. flydende honning
  • 2 spsk. sennep
  • 1 spsk. æblecidereddike (andet eddike kan også bruges)
  • 3 spsk. olivenolie
  • 1 tsk. salt (gerne flagesalt)

Sådan gør du

Citron-hvidløg-marinade:

  • Skær evt. sener fra kyllingekødet
  • Pres hvidløg eller hak det meget fint
  • Bland hvidløg med de øvrige ingredienser
  • Vend marinaden grundigt i kyllingekødet enten i en frysepose eller i en bøtte for at spare på mængden af plastik i husholdningen
  • Luk plastik posen med en stram knude eller bøtten med et låg og lad kyllingekødet hvile i køleskabet i mindst 30min, men gerne længere tid.
  • Forvarm ovnen på 210 graders varme, varmluft
  • Placer de marinerede kyllingebryster i et ildfast fad eller i en bageplade beklædt med bagepapir
  • Steg kyllingebrysterne i ovnen i ca. 20-25min eller til kødet er gennemstegt, saftigt, og let gyldent på toppen. Hvis du ønsker en mere sprød overflade, så giv da kødet et par minutters grill i ovnen.

Sennep-honning-marinade:

  • Bland ingredienserne til marinaden godt sammen og følg samme instrukser som ovenfor med citron-hvidløgs-marinaden