Go Back
+ servings
Mexicansk burger
Udskriv

Mexicansk burger

Forb. tid 30 minutter
Tilb. tid 30 minutter
Antal 4 burgere

Ingredienser

Bøffer:

  • 1 rødløg
  • 400 g hakket oksekød
  • 1 æg
  • 2 tsk. spidskommen
  • 2 tsk. røget paprika
  • 1/2 tsk. chiliflager
  • 1 spsk. revet limeskal
  • 1 spsk. olivenolie til stegning
  • Salt og peber til servering

Stegte grøntsager:

  • 2 røde peberfrugter
  • 1 rødløg
  • 1 spsk. olivenolie
  • 2 tsk. spidskommen
  • 2 tsk. oregano
  • 2 tsk. paprika
  • 2 tsk. koriander
  • 1 knivspids cayenne peber
  • 75 ml vand
  • smages til med salt

Guacamole:

  • 2 modne avokadoer
  • 1 håndfuld koriander
  • 1 forårsløg
  • 1 spsk. limesaft
  • smages til med salt og peber

Sådan gør du

Bøffer:

  • Hak rødløg og bland det med hakket oksekød, æg og krydderier
  • Riv limeskal på et rivejern og tilsæt det til farsen
  • Rør farsen grundigt sammen og form fire bøffer
  • Steg dem på en varm pande med olivenolie til de er gennemstegte

Stegte grøntsager:

  • Skær peberfrugt i lange strimler og snit rødløg i fine både
  • Steg grøntsagerne på en varm pande med olivenolie og krydderier i ca. 5min til grøntsagerne er stegt møre
  • Tilsæt vand og lad grøntsagerne blive bløde og karameliserede i yderligere 10min
  • Smag til med salt og peber

Guacamole:

  • Mos avokado groft
  • Hak koriander groft og snit forårsløg fint
  • Bland det hele sammen og smag til med limesaft, salt og peber