Go Back
+ servings
Quinoalasagne
Udskriv

Quinoalasagne

Antal 4 personer

Ingredienser

Grøntsagssauce:

  • 2 dl quinoakerner
  • 2 dl vand
  • 2 løg
  • 2 fed hvidløg
  • olivenolie til stegning
  • 1 lille squash
  • 1 lille aubergine
  • 400 ml hakkede tomater
  • 70 g tomatpure
  • 2 tsk. oregano
  • 2 tsk. basilikum
  • 2 tsk. timian
  • smages til med salt og peber

Bechamelsauce:

  • 70 g smør
  • 40 g hvedemel
  • 5 dl mælk
  • 1/2 tsk. revet muskatnød
  • smages til med salt og peber

Quinoalasagne:

  • 12 lasagneplader
  • 50 g revet mozzarella ost

Sådan gør du

Grøntsagssauce:

  • Kog quinoakerner med vand og evt. lidt salt og olivenolie i ca. 15-20min eller til kernerne er kogt møre
  • Hak løg og hvidløg og steg løgene i en gryde med olivenolie
  • Riv squash og aubergine groft på et rivejern og steg grøntsagerne sammen med de kogte quinoakerner i gryden med løg
  • Tilsæt hakkede tomater, tomatpure og krydderier og lad grøntsagssaucen langsomt koge op
  • Smag grøntsagssaucen til med salt, peber og evt. ekstra krydderier

Bechamel sauce:

  • Smelt smør i en lille gryde
  • Tilsæt hvedemel og rør det sammen så der ikke længere ses nogen klumper
  • Tilsæt mælk og rør det sammen
  • Lad det langsomt koge op under konstant omrøring og smag bechamelsaucen til med salt, peber og revet muskatnød

Quinoalasagne:

  • Saml quinoalasagnen ved at placere et lag grøntsagssauce i bunden af et ildfast fad
  • Fordel dernæst et lag bechamelsauce og et lag lasagneplader i fadet
  • Gentag proceduren tre gange
  • Bag quinoalasagnen i ovnen ved 180 graders varme i ca. 30min
  • Tag lasagnen ud af ovnen, drys med revet mozzarella ost, og bag lasagnen yderligere 15min til lasagnepladerne er bagt bløde