Go Back
+ servings
Gulerodssuppe
Udskriv

Gulerodssuppe

Forb. tid 15 minutter
Tilb. tid 30 minutter
Antal 4 personer

Ingredienser

  • 1 spsk. olivenolie
  • 500 g gulerødder
  • 2 løg
  • 1 fed hvidløg
  • 2 røde peberfrugter
  • 2 tsk. spidskommen
  • 1 tsk. gurkemeje
  • 7 dl vand
  • 2 grøntsags boullionterninger
  • 2,5 dl piskefløde
  • smages til med salt og peber

Sådan gør du

  • Skræl gulerødder og skær dem i grove stykker
  • Pil løgene og skær dem i grove tern
  • Fjern kernehuset fra peberfrugterne og skær dem i grove stykker
  • Steg grøntsagerne i en stor gryde med olivenolie og krydderier til grøntsagerne får farve og er blevet en anelse bløde
  • Tilsæt vand og boullionterning og lad det koge op
  • Lad grøntsagerne koge i mindst 20min under låg og ved middel/svag varme til gulerødderne er kogt møre. Stik evt. en gaffel i gulerødderne for at tjekke om grøntsagerne er kogt færdige
  • Sluk for plusset og tag gryden af komfuret
  • Blend gulerodssuppen i en blender eller med en stavblender direkte i gryden
  • Tilsæt fløde og lad kog langsomt suppen op
  • Smag til med salt og peber og evt. ekstra krydderier
  • Server gulerodssuppen med cremefraiche og brød croutoner