Go Back
+ servings
Stegte havreris
Udskriv

Stegte havreris

Forb. tid 15 minutter
Tilb. tid 15 minutter
Antal 4 personer

Ingredienser

Stegte havreris:

  • 2,6 dl havreris
  • 4 dl vand
  • 1 tsk. salt
  • 2 spsk. olivenolie
  • 2 tsk. spidskommen
  • 2 tsk. gurkemeje
  • 2 tsk. oregano
  • 1 fed hvidløg
  • 1 bundt forårsløg
  • 500 g asparges
  • 200 g ærter
  • smages til med salt og peber

Paneret kylling:

  • 2 kyllingebryst fileter, 225g
  • 150 g rasp
  • 1 bundt persille
  • 1 bundt purløg
  • 2 æg
  • salt og peber
  • olie til stegning

Sådan gør du

Stegte havreris

  • Kog havreris som anført på pakken
  • Tilsæt olivenolie og krydderier til gryden med de færdigkogte havreris
  • Skær forårsløg og asparges i tynde stykker og tilsæt grøntsagerne sammen med ærter til gryden
  • Lad de stegte havreris stege i ca. 5min og smag til med salt, peber og evt. ekstra krydderier

Paneret kylling:

  • Hak krydderurter fint (brug evt. en minihakker eller foodprocessor) og bland urterne sammen med rasp
  • Pisk æggene i en dyb tallerken
  • Skær kyllingebryst fileterne over på langs så man ender ud med fire tynde fileter
  • Vend kyllingefileterne i først sammenpisket æg og dernæst rasp
  • Steg kyllingefileterne på en pande i rigeligt olie til kødet er gennemstegt og sprødt på overfladen