Go Back
+ servings
Fyldt sødkartoffel
Udskriv

Fyldt sød kartoffel

Antal 4 personer

Ingredienser

  • 4 store sød kartofler
  • 1 spsk. olivenolie
  • 1/2 bundt forårsløg
  • 1 fed hvidløg
  • 2 tsk. spidskommen
  • 1 tsk. oregano
  • 1 knivspids cayenne peber
  • 400 g hakket oksekød
  • 250 g drænet kidney bønner
  • 70 g tomatpure
  • 400 ml hakkede tomater
  • smages til med salt og peber
  • 100 g revet cheddarost
  • evt. frisk purløg eller koriander

Sådan gør du

Bagte sød kartofler:

  • Vask kartoflerne grundigt, halver dem og smør dem i en smule olivenolie og salt
  • Placer kartoflerne i et fad eller på en bageplade beklædt med bagepapir, og bag dem i ovnen i ca. 40min ved 200 graders varme (alt efter størrelsen på kartoflerne), til de er bagt møre

Fyld:

  • Hak forårsløg og hvidløg og steg det i en gryde med olie og krydderier
  • Tilsæt hakket oksekød og steg kødet til det er gennemstegt
  • Tilsæt bønner, tomatpure og hakkede tomater og lad det langsomt koge op
  • Halver de færdigbagte kartofler og udhul kødet fra kartoflerne. Tilsæt kartoffelkødet til bønnegryden, rør godt rundt og smag fyldet til med salt og peber
  • Placer fyldet i kartoflerne og drys med revet cheddar ost
  • Bag de fyldte sød kartofler i yderligere 5min i ovnen til osten er smeltet
  • Server det resterende bønnegryde ved siden af kartoflerne