Go Back
+ servings
Naanbrød
Udskriv

Naanbrød

Forb. tid 1 time 30 minutter
Tilb. tid 5 minutter
Antal 6 naanbrød

Ingredienser

  • 15 g gær
  • 1 dl lunken vand
  • 2 tsk. sukker
  • 2 spsk. yoghurt
  • 1 tsk. salt
  • 1 æg
  • 50 g smør
  • 325-350 g hvedemel
  • 50 g smør til pensling
  • nigellafrø, koriander, chiliflager, hvidløg mm. til topping

Sådan gør du

  • Opløs gær og sukker i vand
  • Tilsæt yoghurt, salt og æg og rør det til en ensartet masse
  • Smelt smør og tilsæt skiftevis flydende smør og hvedemel til dejen
  • Ælt dejen grundigt, gerne på røremaskine ved mellem hastighed, i ca. 10min
  • Lad dejen hæve lunt og tildækket i en skål i ca. 30min under et fugtigt klæde
  • Del dejen i seks lige store dele og form hver naanbrød med hænderne ved at trække ud i siderne af dejen og bruge overfladen af en knyttet hånd som formede man pizza
  • Placer naanbrødene på en bageplade beklædt med bagepapir. Der kan ca. ligge 3-4 naanbrød på hver bageplade
  • Pres fingrene ned i brødene og form dybe huller
  • Lad naanbrødene hæve yderligere 15min under et klæde
  • Tænd ovnen på 250 graders varme og opvarm samtidig en bagesten, bagestål eller bageplade til at bage naanbrødene på
  • Pensl naanbrød med smeltet smør og evt. nigellafrø, knust hvidløg, chiliflager, salt, peber mm.
  • Placer naanbrødene på den varme overflade og bag brødene i ovnen i ca. 5min eller til de er blevet gennembagte og let gyldne
  • Pensl dem evt. med smeltet smør igen inden servering og drys med fint hakket koriander og flage salt