Go Back
+ servings
Vegetar moussaka
Udskriv

Vegetar moussaka

Forb. tid 30 minutter
Tilb. tid 45 minutter
Antal 4 personer

Ingredienser

Grøntsags fyld:

  • 1 løg
  • 2 fed hvidløg
  • 1 spsk. olivenolie
  • 1 mellemstor squash
  • 250 g champignoner
  • 2 dåser hakkede tomater
  • 1 spsk. tomatpure
  • 2 tsk. basilikum
  • 2 tsk. oregano
  • salt og peber

Bechamel sauce:

  • 70 g smør
  • 40 g hvedemel
  • 5 dl mælk
  • 1/2 tsk. revet muskatnød
  • smages til med salt og peber

Vegetarisk moussaka:

  • 400 g skrællede kartofler
  • 1 stor aubergine
  • 50 g mozzarella ost

Sådan gør du

Grøntsags fyld:

  • Hak løg og hvidløg og steg det i olivenolie til løgene bliver bløde og glas agtige
  • Riv squash groft på et rivejern
  • Vask svampene grundigt og hak dem fint
  • Tilsæt grøntsagerne sammen med hakkede tomat, tomatpure og krydderier
  • Smag til med salt og peber

Bechamel sauce:

  • Smelt smør i en gryde og tilsæt hvedemel
  • Pisk grundigt imens der tilsættes mælk
  • Lad bechamel saucen koge op og smag til med salt, peber og muskatnød

Vegetarisk moussaka:

  • Skræl kartofler og snit dem fint vha. en kniv eller et mandolin jern
  • Skær aubergine i tynde skiver
  • Pensl et ildfast fad med olivenolie og placer et lag aubergine skiver i bunden af fadet
  • Fordel dernæst et lag grøntsagsfyld, herefter kartoffelskiver og til sidst bechamelsauce
  • Gentag proceduren en gang til og slut af med et lag abuergine og bechamel sauce på toppen
  • Bag retten i ovnen ved 180 graders varme (varmluft) i ca. 35min
  • Drys retten med revet mozzarella ost og bag retten yderligere 10min til kartoflerne er møre