Go Back
+ servings
Tortilla pandekager
Udskriv

Tortilla pandekager

Forb. tid 30 minutter
Tilb. tid 30 minutter
Antal 5 store tortilla pandekager

Ingredienser

  • 250 g hvedemel
  • 1 tsk. salt
  • 4 spsk. neutral olie
  • 1,5 dl vand
  • evt. olie til stegning. Brug gerne en smedejerns pande, der i forvejen er mættet i fedt og ikke behøver olie undervejs i bagningen

Sådan gør du

  • Bland hvedemel og salt sammen i en skål
  • Tilsæt olie lidt ad gangen og smuldr det sammen med melet til det ligner fint, revet ost
  • Tilsæt vand lidt ad gangen og ælt dejen godt igennem til den er glat og ensartet vha. enten hænderne eller en røremaskine
  • Del dejen i 5 dele og rul dem til kugler
  • Dæk dej kuglerne til under et klæde og lad dem hvile i 30min
  • Rul de små kugler ud til tynde og store tortilla pandekager vha. en kagerulle.
  • Bag tortilla pandekagerne på en pande ved høj varme (gerne en smedejerns pande) sammen med en anelse olie til de er gyldne på begge sider
  • Hold tortilla pandekagerne lune under et fugtigt klæde