Go Back
Banankage
Udskriv

Banankage

Forb. tid 15 minutter
Tilb. tid 25 minutter

Ingredienser

  • 150 g sukker
  • 4 æg
  • 3 modne/brune bananer
  • 125 g hvedemel
  • 2 tsk. bagepulver
  • 2 tsk. vaniljesukker
  • 75 g smeltet smør
  • 150 g mælkechokolade
  • 50 g hasselnødder

Sådan gør du

  • Pisk æg og sukker luftigt og hvidt
  • Mos bananer til en ensartet konsistens og tilsæt bananmosen til kagedejen
  • Bland de tørre ingredienser sammen og tilsæt dem til kagedejen
  • Smelt smør ved lav varme og tilsæt det til kage dejen
  • Fordel kagedejen ud i en bageform (ca. 20cm i diameter) beklædt med bagepapir
  • Bag banankagen nederst i ovnen ved 175 graders varme (varmluft) i ca. 25min til kagen er gennembagt og let gylden
  • Lad kagen køle helt ned
  • Smelt chokolade og fordel chokoladen udover banankagen
  • Drys med hakkede nødder og lad den køle ned i køleskabet inden kagen skæres ud