Go Back
+ servings
Knækbrød
Udskriv

Knækbrød

Forb. tid 30 minutter
Tilb. tid 20 minutter
Antal 50 knækbrød

Ingredienser

  • 75 g finvalset havregryn
  • 75 g sesamfrø
  • 75 g hørfrø
  • 75 g solsikkefrø
  • 1 tsk. bagepulver
  • 300 g hvedemel
  • 2,5 tsk. salt
  • 1 dl neutral olie (f.eks solsikke olie)
  • 2 dl vand

Sådan gør du

  • Tænd ovnen på 180 graders varme
  • Rør alle de tørre ingredienser sammen i en skål
  • Tilsæt vand og olie og rør dejen sammen til en ensartet masse
  • Del dejen i to dele
  • Rul først den ene del af dejen ud mellem to stykker bagepapir og en kagerulle (brug evt. en anelse olie på bagepapiret, så det ikke hænger fast).
  • Tykkelsen på knækbrødene skal være ca. 0,2-0,5 cm
  • Tag det øverste stykke bagepapir af knækbrødet og placer det andet stykke bagepapir med tilhørende knækbrød på en bageplade
  • Skær evt. det ubagte knækbrød ud i passende firkanter inden brødet bages
  • Bag knækbrødet i ovnen ved 180 graders varme i ca. 18-20min eller til knækbrødene er blevet let gyldne i kanterne
  • Lad knækbrødene afkøle helt på en rist inden de knækkes ud i passende stykker