Go Back
+ servings
Udskriv

Gulerodssalat

Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 10 minutter
Antal 4 personer

Ingredienser

Stegte kikærter:

  • 1 spsk. olivenolie
  • 1 dåse kikærter
  • 1 tsk. spidskommen
  • 1/2 tsk. cayenne peber
  • 1 tsk. salt
  • 2 spsk. citronsaft
  • 1 tsk. honning
  • 1 spsk. sesamfrø

Gulerodssalt:

  • 5 gulerødder
  • 1 forårsløg
  • en lille håndfuld frisk mynte
  • 50 g fetaost
  • 75 g blandet, grøn salat

Sådan gør du

Stegte kikærter:

  • Skyl kikærterne og steg dem på en varm pande med olivenolie og krydderier til de bliver let gyldne
  • Bland citronsaft, honning og sesamfrø i en skål og vend dernæst marinadeni kikærterne på panden
  • Hæld kikærterne fra panden og over i en skål, og lad dem køle ned imens salaten laves

Gulerodssalat:

  • Skræl gulerødderne og riv dem enten groft på et rivejern eller som lange bånd vha. en kartoffelskræller
  • Bland gulerodsbånd med salat, stegte kikærter og hakket mynte
  • Drys gulerodssalaten med knust fetaost