Go Back
+ servings
Gløgg
Udskriv

Gløgg

Forb. tid 30 minutter
Tilb. tid 2 minutter
Antal 6 glas

Ingredienser

  • 2 økologiske appelsiner
  • 2 dl vand
  • 4 kanelstænger
  • 15 nelliker
  • 1/2 tsk. peberkort
  • evt. 1 skive frisk ingefær
  • 5 kardemomme kapsler
  • 3 spsk. brun farin
  • 1 flaske rødvin
  • rosiner og smuttede mandler til servering

Sådan gør du

  • Skær appelsinerne i halve og pres appelsinsaften ned i en gryde med vand og krydderier og brun farin
  • Varm det op og lad det småkoge under låg i ca. 10min
  • Lad gløggessencen køle ned og lad det trække i mindst to timer, men gerne natten over i køleskabet.
  • Tilsæt rødvin og varm gløggen op i en gryde
  • Server gløggen med rosiner og smuttede mandler, der er hakket groft