Go Back
+ servings
Rootza
Udskriv

Rootza

Forb. tid 15 minutter
Tilb. tid 20 minutter
Antal 1 pizza

Ingredienser

Pizzabund:

  • 500 g revet pastinak
  • 2 æg
  • 2 spsk. loppefrø skaller
  • 1 tsk. salt

Pizzatopping:

  • 3 spsk. tomatsovs
  • 150 g mozzarella ost
  • 100 g parmaskinke

Sådan gør du

Pizzabund:

  • Skræl pastinakerne og riv dem meget fint på et rivejern eller i en foodprocessor
  • Pak det revet pastinak ind i et klæde og stram det hård omkring rodfrugten, så evt. væske siver fra
  • Bland revet pastinak med æg, salt og loppefrøskaller til en ensartet masse
  • Fordel pastinak massen ud på en bageplade beklædt med bagepapir
  • Form en pizzabund med bagsiden af en ske og sørg for at bunden bliver så tynd som muligt, men stadigvæk hænger sammen
  • Bag pizzabunden i ovnen ved 200 graders varme (varmluft) i ca. 10-15min til bunden er blevet let gylden
  • Fordel tomatsauce, ost og parmaskinke på pizzaen og bag den i yderligere 5-10min eller til toppingen er blevet let gylden og sprød
  • Drys evt. med frisk rosmarin inden servering