Opløs gær og sukker i vand
Tilsæt salt og blødt smør og en lille smule hvedemel. Rør det til en forholdsvis ensartet grød
Tilsæt det resterende hvedemel lidt ad gangen og ælt dejen glat og ensartet i 5-10min. Brug gerne en røremaskine
Lad dejen hæve lunt og tildækket i ca. 60min
Riv gulerødder groft/let groft på et rivejern
Hæld dejen ud på et bord og lav en fordybning i dejen, hvor der er plads til de øvrige ingredienser
Tilsæt gulerødder, solsikkekerner og det ene æg til dej fordybningen
Fold dejen ind over på hver side så fyldet er pakket godt sammen. Gentag foldningen på den anden led, hvis det kan lade sig gøre
Hak med en dejskraber, kniv eller andet dejen i tilfældige stykker
Saml en bunke dejstykker med dejspatlen og bær hver gulerodsbrud over på en bageplade beklædt med bagepapir.
Lad gulerodsbrudene hæve yderligere 30min
Pensl gulerodsbrudene med sammenpisket æg og bag dem i en forvarmet ovn ved 200 graders varmluft i ca. 15min eller til brudene er gennembagte og let gyldne på overfladen