Go Back
+ servings
Gulerodsbrud
Udskriv

Gulerodsbrud

Forb. tid 2 timer
Tilb. tid 30 minutter
Antal 12 gulerodsbrud

Ingredienser

  • 50 g gær
  • 2,5 dl lunken vand
  • 1 tsk. sukker (eller flydende honning)
  • 50 g blødt smør
  • 1 tsk. salt
  • 500 g hvedemel (erstat evt. 100g med fuldkorns hvedemel)
  • 1 æg
  • 75 g solsikkekerner
  • 2 store gulerødder
  • 1 æg til pensling

Sådan gør du

  • Opløs gær og sukker i vand
  • Tilsæt salt og blødt smør og en lille smule hvedemel. Rør det til en forholdsvis ensartet grød
  • Tilsæt det resterende hvedemel lidt ad gangen og ælt dejen glat og ensartet i 5-10min. Brug gerne en røremaskine
  • Lad dejen hæve lunt og tildækket i ca. 60min
  • Riv gulerødder groft/let groft på et rivejern
  • Hæld dejen ud på et bord og lav en fordybning i dejen, hvor der er plads til de øvrige ingredienser
  • Tilsæt gulerødder, solsikkekerner og det ene æg til dej fordybningen
  • Fold dejen ind over på hver side så fyldet er pakket godt sammen. Gentag foldningen på den anden led, hvis det kan lade sig gøre
  • Hak med en dejskraber, kniv eller andet dejen i tilfældige stykker
  • Saml en bunke dejstykker med dejspatlen og bær hver gulerodsbrud over på en bageplade beklædt med bagepapir.
  • Lad gulerodsbrudene hæve yderligere 30min
  • Pensl gulerodsbrudene med sammenpisket æg og bag dem i en forvarmet ovn ved 200 graders varmluft i ca. 15min eller til brudene er gennembagte og let gyldne på overfladen