Go Back
+ servings
Jule cookies
Udskriv

Julecookies

Forb. tid 3 timer
Tilb. tid 15 minutter
Antal 32 cookies

Ingredienser

  • 250 g blødt smør
  • 125 g sukker
  • 125 g brun farin
  • 2 æg
  • 2 tsk. stødt kanel
  • 1 tsk. stødt ingefær
  • 1 tsk. stødt nelliker
  • 1 tsk. bagepulver
  • 1 tsk. natron
  • 1/2 tsk. salt
  • 450 g hvedemel
  • 125 g mælke chokolade knapper
  • 125 g hvide chokolade knapper
  • 30 g tranebær
  • 30 g pekannødder (eller andre nødder)
  • evt. flage salt

Sådan gør du

  • Pisk blødt smør, sukker og brun farin sammen til en ensartet masse
  • Tilsæt æg et ad gangen og bland det godt rundt uden at piske dejen for meget
  • Bland krydderier med hvedemel i en selvstændig skål og tilsæt derefter de tørre ingredienser til cookiedejen lidt ad gangen
  • Tilsæt chokoladeknapper og rør dejen ensartet
  • Pak cookiedejen sammen (i f.eks et stykke bagepapir) og frys cookiedejen ned i fryseren i mindst 2 timer
  • Skær stykker af cookiedejen, rul dem "groft" og placer dem på en bageplade beklædt med bagepapir
  • Placer tranebær, groft hakket nødder og flagesalt på kagerne
  • Bag kagerne i ovnen ved 175 graders varme (alm. ovn) i ca. 10min. Kagerne skal være ubagte når de tages ud, og have en meget blød midte
  • Lad kagerne køle af på en bagerist, hvor de også samler sig