Go Back
+ servings
Kyllingelasagne
Udskriv

Kyllingelasagne

Forb. tid 15 minutter
Tilb. tid 45 minutter
Antal 4 personer

Ingredienser

Kyllinge-tomat-sauce:

  • 1 løg
  • 2 fed hvidløg
  • 2 spsk. olivenolie til stegning
  • 500 g kyllingebryst filet
  • 1 dåse hakkede tomater
  • 70g tomatpure
  • 200 g frisk spinat
  • 1 tsk. basilikum
  • 1 tsk. timian
  • salt og peber

Bechamelsauce:

  • 70 g smør
  • 40 g hvedemel
  • 0,5 L mælk
  • 1 tsk. revet muskat nød
  • smages til med salt

Kyllingelasagne:

  • ca. 12 lasagneplader
  • ca. 100 g revet mozzarella ost

Sådan gør du

Kyllinge-tomat-sauce:

  • Hak løg og hvidløg og steg det i en gryde med olivenolie til løgene bliver bløde og glasagtige
  • Skær kylling i mundrette, små stykker og steg kødet i gryden med løg til kødet er gennemstegt
  • Tilsæt hakkede tomater, tomatpure og frisk spinat og lad det langsomt koge op
  • Lad det simre indtil spinat er faldet sammen og smag til med krydderier, salt og peber

Bechamelsauce:

  • Smelt smør i en gryde og tilsæt hvedemel
  • Pisk det godt sammen og tilsæt mælk
  • Kog langsomt saucen op til den bliver cremet og glat, og smag til med salt, peber og muskat nød

Kyllingelasagne:

  • Smør et ildfast fad med olivenolie og placer et lag lasagneplader i bunden af lasagnefadet
  • Fordel kyllinge-tomat-saucen over lasagnepladerne og dernæst et lag bechamelsauce
  • Gentag proceduren ca. 3 gange og slut af med et lag bechamelsauce
  • Bag lasagnen i ovnen ved 180 graders varme, varmluft i ca. 30min
  • Tag lasagnen ud af ovnen og drys med revet ost
  • Bag lasagnen yderligere i 10-15min eller til lasagnepladerne er bløde og færdigbagte