Go Back
+ servings
Udskriv

Pasta i blomkåls sauce

Forb. tid 15 minutter
Tilb. tid 15 minutter
Antal 4 personer

Ingredienser

  • 1 spsk. olivenolie
  • 1 løg
  • 2 fed hvidløg
  • 600 g blomkål, ca. et stort kål
  • 5 dl kogende vand
  • 1 grøntsags boullion terning
  • smages til med salt og peber
  • 400 g frisk pasta
  • evt. parmesan ost
  • evt. 200g bacon
  • evt. friske krydderurter som f.eks basilikum, rosmarin og timian

Sådan gør du

  • Hak løg og hvidløg og steg dem i en gryde med olie til de bliver bløde og glasagtige
  • Skær blomkål i store tern og steg dem i et par minutter i løgene
  • Tilsæt vand og lad det koge op
  • Kog grøntsagerne til kålen er kogt blød. Tjek evt. med en gaffel og blomkålen er kogt færdigt
  • Sluk for plusset og tag gryden af varmen
  • Blend alt indholdet i gryden til en ensartet masse. Brug evt. en stavblender direkte i gryden, hæld det over i en seperat blender eller mos det med en kartoffelmoser. Konsistensen skal være cremet og ikke for tynd
  • Kog pasta som anført på pakken og vend pasta i blomkåls saucen
  • Server evt. med sprødstegt bacon, revet parmesan og friske krydderurter