Go Back
+ servings
Udskriv

Hakkebøffer med bløde løg

Forb. tid 15 minutter
Tilb. tid 30 minutter
Antal 4 personer

Ingredienser

Kartofler:

    Bløde løg:

    • 6 løg
    • 1 spsk. smør
    • 4 dl vand
    • evt. 1 spsk. balsamico eddike
    • evt. 1 tsk. sukker (eller marmelade)
    • salt og peber

    Hakkebøffer:

    • 1 spsk. smør
    • 500 g hakket oksekød
    • Salt og peber

    Brun sauce:

    • 2 dl. væske fra de brune løg (gerne mere)
    • 2,5 dl madlavningsfløde (eller piskefløde)
    • 1 oksekøds boullion terning
    • salt og peber
    • evt. brun kulør
    • maizena eller majsstivelse til jævning

    Sådan gør du

    Kartofler:

    • Skral kartoflerne og kog dem i vand og en anelse salt til de er møre, men stadig med bid i

    Hakkebøffer med bløde løg:

    • Snit løg i ringe eller skiver
    • Steg løgene ved høj varme på en pande med smør til de bliver bløde og gyldne i farven
    • Tilsæt vand, balsamico eddike, og sukker, og kog væsken langsomt op, og lad løgene simre i løgene i et par minutter
    • Smag til med salt og peber
    • Si væsken fra løgene vha. en si og gem både løg og væske til senere

    Hakkebøffer:

    • Form fire hakkebøffer og steg dem i smør på panden der før blev stegt løg på
    • Steg bøfferne på hver side til de er gennemstegte og har fået en fin gylden, brun skorpe
    • Krydder hakkebøfferne med salt og peber

    Brun sauce:

    • Hæld væsken fra løgene i en lille gryde og tilsæt madlavningsfløde, sukker og boullion
    • Kog saucen op og smag til med salt, peber, sukker og evt. noget surt (balsamico eddike eller andet)
    • Jævn saucen med maizena og tilsæt kulør for at få en flot, brun farve til saucen