Go Back
+ servings
Udskriv

Studenterbrød

Antal 6 personer

Ingredienser

Hjemmelavet kagemasse:

  • 300 g kagerester (f.eks wienerbrød, chokoladekage, kiks mm)
  • 1 dl hindbær marmelade
  • 1 spsk. kakaopulver
  • 1-2 tsk. romessens

Valsemøllen kagemasse:

Mørdej:

  • 150 g hvedemel
  • 50 g flormelis
  • 75 g koldt smør
  • 1 æg

Glasur:

  • 150 g flormelis
  • 1,5 æggehvide
  • frysetørret hindbær til pynt

Sådan gør du

Hjemmelavet kagemasse:

  • Bland kagerester, marmelade, chokoladepulver og romessens godt sammen til det bliver en ensartet trøffel blanding
  • Stil kagemassen på køl i køleskabet

Valsemøllen kagemasse:

  • Tilbered romkugle massen som anført bag på pakken fra Valsemøllen "romkugler"
  • Lad kagemassen køle helt ned inden hindbærmarmelade tilsættes
  • Stil kagemassen på køl i køleskabet

Mørdej:

  • Bland hvedemel med flormelis
  • Skær koldt smør i tern og smuldr det i melet til det ligner fint revet ost
  • Pisk ægget sammen og tilsæt det til mel blandingen lidt ad gangen imens dejen samles
  • Stil mørdejen på køl i 30min i køleskabet til dejen har samlet sig og er blevet afkølet. På den måde er den nemmere at rulle ud
  • Rul mørdejen ud vha. en kagerulle til en stor firkant så den har en tykkelse på ca. 05-1cm
  • Bag mørdejsbunden på en bageplade beklædt med bagepapir ved 175 graders varme i ca. 15min (almindelig ovn) eller til mørdejen er gennembagt og er meget let lysebrun i kanterne
  • Lad mørdejen køle helt ned inden studenterbrødet samles

Glasur:

  • Pisk flormelis med æggehvider til det får en cremet konsistens uden klumper
  • Fordel kagemassen over mørdejs bunden i et jævnt lag
  • Fordel glasuren udover kagemassen i et jævnt lag og drys med frysetørret hindbær
  • Lad glasuren stivne inden studenterbrødene skæres ud i passende størrelser